Vi ste ovdje: Početna :: Destinacije :: Europa :: Belgija :: Antwerpen :: Korisni savjeti :: Antwerpen - Sigurnost noću
Antwerpen

Antwerpen - Sigurnost noću

Antwerpen - Sigurnost noću

Antwerpen nije ništa opasniji od drugih gradova. U pravilu je miran i siguran, iako posvuda može prijetiti opasnost od sitnog lopovluka i džeparenja, pa oprez nije naodmet. No, to nije poprimilo velike razmjere. Ipak, dobro je pripaziti na svoje torbe i džepove, pogotovo na mjestima na kojima ima mnogo ljudi, posebice u gužvi, te u shopping-centrima.
Međutim, u posljednje vrijeme problem predstavljaju napadi raznih (mafijaških) bandi kojih u Antwerpenu ima sve više.
Iako je Antwerpen relativno siguran grad, nakon što padne mrak i tokom noći izbjegavajte Glavni željeznički kolodvor (Central Station) i područje oko njega. Dakle, ako nije neophodno, nemojte ići na piće u barove oko Glavnog kolodvora, a ako već morate, budite oprezni i nemojte ići sami.  Naime, mogli bi se naći usred tučnjave prije nego što se snađete i uvijek je dobro da imate nekoga uz sebe tko vam može pomoći (a i lakše je napasti samca nego dvojicu). Ako ipak zapadnete u nevolju samo vičite „Help!“. Iako će vas svi razumjeti, ne očekujte pomoć od prolaznika jer se oni u principu nikad ne miješaju već samo promatraju što se događa.
Gradski park koji je za dana miran i prekrasan te kao stvoren za jogging, po noći postaje opasan pa nemojte njime prolaziti nakon što padne mrak.antverpen horiz.jpg
Također izbjegavajte Conincksplein i okolne ulice. Tu ima dosta drogeraša koji postaju opasni ako im treba novac za „fix“.
Gradski oci Antwerpena svjesni su problema koji predstavljaju džeparoši, pljačkaši, pijanci, drogeraši i ostali koji mogu dosađivati i gnjaviti druge te kao takvi predstavljaju sramotu gradu. Stoga su postavili brojne policajce i kamere na područja smanjene sigurnosti. U tome im pomažu i brojne draguljarnice i zlatarne koje imaju ugrađene sigurnosne kamere.


Autor: Martina Dragojević Trcol