Vi ste ovdje: Početna :: Destinacije :: Azija :: Tajland :: Bangkok :: Vodiči

Bangkok

Religija
Religija Oko 95% Tajlanđana su budisti. Teravada budizam je i službena religija Tajlanda; naziva se i Hinayana tj. mali kotač.
Povijest
Povijest Tajlanđani nisu prastanovnici zemlje u kojoj žive. Došli su na područje današnjeg Tajlanda iz područja koje danas pripada južnoj Kini.
Hrana i piće
Hrana i piće Ovo bi poglavlje Tajlanđni opisali kao jedno od najvažnijih u svom životu. Oni sami za sebe kažu: ii upravo jedemo ili razmišljamo o tome šta ćemo pojesti.
Prostitucija
Prostitucija Tajland se već desetljećima bori protiv imidža da je raj za seksualni turizam. Iako ovaj vid turizma predstavlja samo mali dio slike, to je dovoljno za loš imidž cijele zemlje.
Noćni život u Bangkoku
Noćni život u Bangkoku Većina noćnog života Bangkoka koncentrirana je oko dvije četvrti crvenih svjetiljki - Patpong (između Siloma i Surawong Roads) i Soi Cowboy (Sukhumvit Road).
Turistički informativni centar u Bangkoku
Turistički informativni centar u Bangkoku Turistička zajednica Tajlanda (TAT), 1. kat, 1600 New Phetburi Road, Makkasan, Rajatevee, tel: (02) 250 5500, web stranica: www.tourismthailand.org
Restorani u Bangkoku
Restorani u Bangkoku U Bangkoku se na račune u restoranima na kraju dodaje PDV od 7%. Brojni restorani zaračunavaju dodatnih 10% za uslugu.
Javni prijevoz u Bangkok
Javni prijevoz u Bangkok Sistem javnog prijevoza u Bangkoku je raznolik i jeftin ali većina turista koristi taksi vozila i taksi-trokolice koje se zovu tuk-tuk.
Cijene u Bangkoku
Cijene u Bangkoku 100 tajlandskih bahta (B 100) = £ 1.42; US $ 2.66; C $ 2.98; A $ 3.57; € 2.10