Vi ste ovdje: Početna :: Destinacije :: Azija :: Tajland :: Bangkok :: Znamenitosti

Bangkok

Phuket
Phuket Bijele pješčane plaže, kristalno čista voda, mala živopisna sela u kojima žive ribari – to su utisci turista o Phuketu.
Damnoen Saduak - Ploveća tržnica
Damnoen Saduak - Ploveća tržnica Ploveća tržnica nalazi se oko 100 km južno od Bangkoka. Iz piroga se prodaju voće, povrće, suveniri, a na njima peku i kolače te ih prodaju.
Old Farang
Old Farang U ovoj se četvrti nalazi i svjetski renomirani hotel Oriental u kojem su boravili kraljevi, prinčevi...
Ayutthaya
Ayutthaya Samo na otoku usred rijeke, 5 km dugom srcu stare Ayutthaye, bile su nekad smještene tri palače, 375 hrama sa samostanima, 29 utvrda i 94 gradska vrata.
Kanchanaburi
Kanchanaburi Oko 133 km od Bangkoka. Mjesto je relativno mlado, 1831. kralj Rama III osnovao je grad na strateški jako važnom mjestu, gdje se spajaju rijeke Kwae Yai i Kwae Noi i zajedno čine rijeku Maenam Mae Klong.
Wat Phra Keo
Wat Phra Keo Hram smaragdnog Bude podignut je 1.784. kao privatni hram kralja Rame I. Za razliku od ostalih hramova, ovdje ne žive redovnici.
Royal Grand Palace - Kraljevska palača
Royal Grand Palace - Kraljevska palača Royal Grand Palace je kompleks u kojem je smješteno nekoliko zgrada svečano ukrašenih krovova i ukrašenih keramikom.
Vimanmek Palace
Vimanmek Palace Vimanmek Palace je najveća zgrada na svijetu napravljena od zlatnih blokova.
Wat Pho
Wat Pho Wat Pho je najstariji i najveći hram u Bangkoku. Tu se nalazi ogroman pozlaćeni kip Bude.
Nacionalni muzej
Nacionalni muzej U Nacionalnom muzeju, jednom od najvećih i najobuhvatnijih muzeja u regiji, nalazi se velika zbirka artefakta iz neolitskog perioda.