Vi ste ovdje: Početna :: Destinacije :: Azija :: Tajland :: Bangkok :: Znamenitosti :: Damnoen Saduak - Ploveća tržnica
Bangkok

Damnoen Saduak - Ploveća tržnica

Damnoen Saduak - Ploveća tržnica

Ploveća tržnica nalazi se oko 100 km južno od Bangkoka. Na putu se prolazi uz solane (uz cestu prodaju sol i sušenu ribu), te plantaže kokosovog oraha. Obično se stane na jednoj od plantaža te se može probati svježi kokos, a za vrijeme kratke prezentacije vide se način na koji se dobivaju proizvodi od kokosovog oraha.

Sama tržnica postala je pravom tržnicom za turiste. Prodavači su ponekad dosadno napasni. Tržnica je smještena na kanalima koji se u Tajlandu nazivaju klongovima i do nje se vozi pirogama na kojima su montirani kamionski motori pa jure po kanalima.

Paziti dobro na ruke za vrijeme vožnje; ne držati se rukama za rub čamca zbog mogućnosti da vas prilješti drugi čamac. Paziti pri ulasku i izlasku iz piroge – da se ne prevrne! Iz piroga se prodaju voće, povrće, suveniri, a na pirogama peku i kolače te ih prodaju. Centralni dio tržnice smješten je na drvenoj konstrukciji. Obilazak ove tržnice pruža vam priliku da upoznate za većinu neobično voće (liči, mangusten, rambutan, durijan) te da upoznate život na kanalima. Kanali su izuzetno čisti i Tajlanđani se ujutro u njima kupaju, peru zube, peru rublje, peru posuđe.


Autor: Puturist.com