Vi ste ovdje: Početna :: Destinacije :: Azija :: Tajland :: Bangkok :: Znamenitosti :: Phuket
Bangkok

Phuket

Phuket

Bijele pješčane plaže, kristalno čista voda, mala živopisna sela u kojima žive ribari – to su utisci turista o Phuketu, otoku smještenom na obalama Andamanskog mora.

Phuket je najbogatiji tajlandski otok i najviše cijenjeno tajlandsko ljetovalište. Pruža bezbroj mogućnosti za uživanje u vodenim sportovima, a za ronioce je pravi raj. Glavni grad otoka, Muang Phuket ili Phuket Town nalazi se 42 km južno od mosta Sarasin koji otok povezuje s kopnom.

phuket.jpg

Turisti uglavnom samo prođu kroz glavni grad na putu do plaža na zapadnoj obali gdje su smještena tri velika ljetovališta: Ao Patong, Ao Karon i Ao Kata.

Potpuna suprotnost zapadnoj obali su južna i istočna obala, koja turistima nema ništa za ponuditi, ali su poznate po zajednicama koje žive na moru, poznatim i kao chao ley zajednicama; nazivaju ih i ljudi mora. Neke od tih zajednica još uvijek žive tradicionalnim, nomadskim načinom života u svojim kućama – brodicama koje se nazivaju kabang.

Ako tražite mirna ljetovališta, trebate se uputiti do plaža na sjeverozapadnoj obali.

patong_beach_day.jpg

Phuket je udaljen oko 900 km od Bangkoka. Dug je 48 km, a širok 21 km. Unutrašnjost otoka je brdovita te je po toj činjeniici i dobio ime. Naime, ime Phuket dolazi od malajske riječi bukit što znači brdo. Rajske plaže za odmor iz snova – to je Phuket!

http://www.phuket.com


Autor: M.K.