Vi ste ovdje: Početna :: Destinacije :: Europa :: Austrija :: Beč :: Korisni savjeti

Beč

Beč - raj za kućne ljubimce
Beč - raj za kućne ljubimce Nemojte se začuditi ako uđete u robnu kuća u središtu Beča i vidite ogromnog psa kako strpljivo sjedi kraj vješalica s izloženom odjećom i čeka svog vlasnika/cu dok bira i isprobava neki odjevni predmet.
O Beču....
O Beču.... Beč je vrlo blizu, pa tamo živi i veliki broj Hrvata, a i drugih nacija s područja bivše države. Ovo može biti važno onima koji ne govore njemački, jer često po dućanima i lokalima rade ljudi s kojima se na hrvatskom možete sporazumjeti.
Zbivanja i ponuda
Zbivanja i ponuda ..... Dok uživate u glazbi, možete istovremeno uživati i u hrani s okolnih štandova na kojima se poslužuju specijaliteti iz više desetaka različitih zemalja. Inače, na ovom istom mjestu se u predbožićno vrijeme održava Christkindlmarkt.....
Ogladnili smo, što sad?
Ogladnili smo, što sad? Najčešći su kineski, talijanski i «talijanski» (zapravo arapski, hrvatski ili srpski) restorani. Za one koje brzo hvata nostalgija važno je reći da u samom središtu grada postoji nekoliko odličnih hrvatskih (uglavnom ribljih) restorana.
Javni prijevoz
Javni prijevoz Beč ima odličan sustav javnog prijevoza. Napominjemo da je sve izvrsno označeno, pa se vrlo lako snalaziti, bez obzira na vrstu prijevoza kojim se koristite.  Taksi nije preskup – jeftiniji je nego u ZG.
Noćni život
Noćni život

Najveća koncentracija barova, klubova i kazina nalazi se u Kärntnerstrasse, MariahilferStrasse, Ringstrase i na Spittelbergu.