Vi ste ovdje: Početna :: Destinacije :: Europa :: Austrija :: Beč :: Vodiči :: Noćni život u Beču
Beč

Noćni život u Beču

Noćni život u Beču

Najpopularniji skup kafića i klubova nalazi se u Bermuda Dreieck (bermudski trokut), u nekadašnjoj židovskoj četvrti, u okolici Ruprechtskirche. Najbolja mjesta za izlazak turisti će teško prepoznati jer se često ne nalaze u centru i nisu blizu turističkih znamenitosti. Bečani izlaze u klubove koji funkcioniraju na principu ograničenog ulaza ili u lokalne Heurigene u predgrađima.

 

Klubovi su radnim danom obično otvoreni do 02.00, petkom i subotom do 04.00. Neki barovi u prvom distriktu znaju biti otvoreni do 03.00 ili 04.00, ponekad i duže. Dobna granica služenja alkohola je 18 godina. Pivo je najpopularnije piće i košta između 3 i 4 EUR, u skupljim barovima i klubovima do 5 EUR.

 

Najveća koncentracija barova, klubova i kazina nalazi se u Kärntnerstrasse, MariahilferStrasse, Ringstrase i na Spittelbergu.

 

Heurigen: izvorni bečki izraz za vino posljednje berbe, heuriger danas znači i mjesto na kom se prodaje vino. Svaki heuriger može prodavati vino samo sa vlastitog posjeda, najviše 300 dana u godini. Iako je moguće naići na heurigene u centru, najbolji se nalaze u malim selima na periferiji, u 10., 19. i 23. distriktu: Grinzing, Nussdorf, Heiligenstadt, Sievering i Stammersdorf.

 

Za detaljnije informacije o izlascima preporučujemo novine Der Falter (http://www.falter.at/).

Direktan let za Beč


Autor: Puturist.com