Vi ste ovdje: Početna :: Destinacije :: Europa :: Austrija :: Beč :: Vodiči :: Restorani u Beču
Beč

Restorani u Beču

Restorani u Beču

Cijene istaknute uključuju porez, ali ne i uslugu. U većini restorana u računu je uključena i usluga (između 10 – 15%), tako da napojnica nije potrebna. Uobičajeno je zaokružiti račun na cijeli EUR.

 

Bečki restorani su raznovrsni i mogu zadovoljiti svačiji ukus. Austrijska nacionalna kuhinja vrlo je slična hrvatskoj kontinentalnoj kuhinji, tako da su nam austrijski specijaliteti već otprije dobro poznati. To su palačinke, gulaš, bečki odrezak, lungenbraten ili jela od divljači, da samo nabrojimo najpoznatije. U Beču su popularni azijski restorani, naročito japanska i tajlandska kuhinja, naravno za one kojima se sviđaju takvi kulinarski izražaji. Perzijski, turski, kineski i indijski restorani su brojni, kvalitetni i povoljni.

 

Za one koji žele osjetiti domaću atmosferu preporučujemo Heurigene, vinske taverne u predgrađima. Najviše ih se nalazi u 19. okrugu, u podnožju Bečke šume (Wienerwald). Podrumski restorani također su obilježje Beča, kao uostalom i cijelog teutonskog svijeta, kojem Beč ipak pripada usprkos snažnim slavenskim, panonskim i balkanskim utjecajima.

 

Kaffeehäuser (kavane): kavane su sastavni dio života u Beču. Relativno visoka cijena od 3 EUR naviše za kavu sa mlijekom zauzvrat nudi da satima slobodno sjedite čitajući novine, knjigu ili samo promatrate prolaznike. Nove, trendovske kavane koje privlače mlađe goste nude uslugu interneta, vegetarijanske menije i doručak tokom cijelog dana. Kavane starog tipa su nešto skuplje, u njima se može osjetiti ugođaj carskog Beča uz živu glazbu i kolače.


Direktan let za Beč


Autor: Puturist.com