Vi ste ovdje: Početna :: Destinacije :: Europa :: Austrija :: Beč :: Vodiči :: Shopping u Beču
Beč

Shopping u Beču

Shopping u Beču

Ekskluzivne trgovine nalaze se u ultramodernoj Haas Haus, nasuprot katedrale Sv.Stjepana.

Ringstrassengalerien nudi uobičajenu kupovinu, u blizini Državne opere. Tradicionalna zona shoppinga većine Bečana je Mariahilferstrasse, od Ringa prema Westbahnhofu, između 6. i 7. distrikta, gdje velike međunarodne kompanije imaju svoje trgovine odjeće, glazbe i kozmetike. Tamo se nalaze i dvije velike robne kuće, Gerngross i Euro-Center.

Kupci u potrazi za suvenirima mogu birati između brojnih poklona sa prepoznatljivim bečkim znamenitostima: katedrala Sv.Stjepana, konji lipicaneri itd.

Malo zahtjevniji pokloni, poput Art Deco radova koje su izradili umjetnici radnje Wiener Werkstätten, mogu se pronaći u trgovini Joh Backhausen & Sons, Kärntnerstrasse 33 (http://www.backhausen.com/).

Wiener Porzellanmanufaktur Augarten, druga najstarija evropska manufaktura porculana, u doba Dvojne monarhije opskrbljivala je carsku obitelj svojim vrijednim umjetninama. Posjetitelji mogu obići tvornicu u Augartenpalais, u 2. distriktu (tel: (01) 2112 4200; (http://www.augarten.at/).

Poštujući stroga pravila, Bečka Trgovačka komora izdaje ograničenom broju poduzeća dozvole za korištenje ‘Wien Products’ logoa, zaštitnog znaka koji je simbol visoke kvalitete majstorskog umijeća.

Trgovine su otvorene uglavnom od ponedjeljka do petka od 09.00 do 18.00/18.30, subotom do 17.00. Mnoge trgovine otvorene su četvrtkom do 21.00, a petkom do 1930.

Gosti iz zemalja izvan EU mogu zatražiti povrat poreza od 20% (VAT), na robu koja prelazi iznos od 75 EUR. Dokument se može potvrditi u zračnoj luci ili na izlasku iz bilo koje zemlje članice EU, jer Austrija graniči samo sa državama članicama EU. Carinik je dužan potvrditi račun koji se može kasnije unovčiti. Povrat iznosi otprilike 13% vrijednosti kupljene robe. Za detaljnije informacije obratite se na Global Refund, Zetschegasse 17 (http://www.globalrefund.com/).

Direktan let za Beč


Autor: Puturist.com