Vi ste ovdje: Početna :: Destinacije :: Europa :: Njemačka :: Berlin :: Znamenitosti

Berlin

Unten den Linden & Museuminsel
Unten den Linden & Museuminsel Njemačka državna opera, Nova stražarnica, Njemački povijesni muzej, Pergamonmuseum...
Nekada za socijalu, danas atrakcija
Nekada za socijalu, danas atrakcija Berlinska naselja na UNESCO-ovoj Listi. Šest naselja koja će bez sumnje u budućnosti privući još više turista nego do sada.
Povijest Berlinskog zida
Povijest Berlinskog zida Veći dio zida podlegao je - prvo entuzijastičnim posjetiteljima i lovcima na suvenire te zatim, značajnije, razvoju.
Otok muzeja
Otok muzeja Na otočiću sred rijeke Spree na kojoj leži Berlin, nalaze se muzeji pa je stoga otočić i nazvan Otokom muzeja ili Muzejskim otokom.
Potsdamer Platz i Novi centar
Potsdamer Platz i Novi centar Nakon što je ležao napušten desetljećima, Potsdamer Platz je ponovno dio uspješnog centra Berlina kao i 1930.-ih godina kada je bio najzaposleniji trg u Europi.
Reichstag
Reichstag Britanski arhitekt Lord Foster transformirao je Reichstag koji je sagrađen krajem 19. st. i koji je od tada simbolom njemačke države.
Juedisches museum (Židovski muzej)
Juedisches museum (Židovski muzej) Izvanredan dizajn ovog memorijala židovskom životu u Berlinu, kojeg je dizajnirao Daniel Libeskind, temeljen je na razmrskanoj Davidovoj zvijezdi.
Charlottenburg palača i muzeji
Charlottenburg palača i muzeji Charlottenburg palača je sagrađena 1699. kao ljetna rezidencija za Sophie Charlotte, suprugu kralja Fredericka XI. Muzeji i galerije u i oko palače uključuju Berggruen kolekciju, koja sadrži 100 Picassovih djela, kao i reprezentativnu zbirka njegovih suvremenika.
Kulturforum (Kulturni forum)
Kulturforum (Kulturni forum) Smješten na zapadu grada, Kulturni forum okuplja sve muzeje s  europskom umjetnošću u glavnom fokusu, uključujući Musikinstrumentenmuseum (Muzej glazbenih instrumenata) i dvoranu za komornu glazbu.
Neue Synagoge Berlin - Centrum Judaicum (Židovski centar – Nova sinagoga)
Neue Synagoge Berlin - Centrum Judaicum (Židovski centar – Nova sinagoga) Nova sinagoga završena je 1866. godine. Njezina lokacija u srcu Scheunenviertela (berlinska židovska četvrt) znatno je oštećena bombardiranjima 1943. godine. Zahvaljujući renovaciji sredinom 1990.-ih, njezina Moorish kupola može se danas vidjeti u njezinom originalnom sjaju.