Vi ste ovdje: Početna :: Destinacije :: Europa :: Slovačka :: Bratislava :: Znamenitosti

Bratislava

Academia Istropolitana
Academia Istropolitana Jedno od prvih sveučilišta u Srednjoj Europi i ujedno i prvo sveučilište u Mađarskoj.
Primalcy Palac (Nadbiskupova palača)
Primalcy Palac (Nadbiskupova palača) Nalazi se na Primacilnom trgu te je jedna od najljepših neoklasičnih građevina. Dovršena je 1781 za biskupe iz Ostrogona.
Slovenska Narodna Galeria (Slovačka narodna galerija)
Slovenska Narodna Galeria (Slovačka narodna galerija) Izgrađena u 18.st. ovo impresivno zdanje s pogledom na Dunav čuva umjetnička djela nastala između 13. st pa sve do današnjih dana.
Dom svateho Martina (Katedrala Sv.Martina)
Dom svateho Martina (Katedrala Sv.Martina) Od 16. do 19.st. ova franjevačka katedrala iz 13.st. bila je mjesto krunisanja ugarskih monarha.
Sveučilišna knjižnica Knjižnica je osnovana 1919. godine i najveća je u Slovačkoj. Osim knjiga i novina unutra se nalazi i vrijedna kolekcija islamskih manuskripata koji su pod zaštitom UNESCO-a.
Mestke Muzeum (stara gradska vijećnica i gradski muzej  )
Mestke Muzeum (stara gradska vijećnica i gradski muzej ) Stara gradska vijećnica iz 14.st. nudi različitost arhitekturalnih stilova, uključujući i renesansno dvorište iz 1581.god.
Mihaelov toranj
Mihaelov toranj Mihaelov toranj je jedina preživjela gradska osmatračnica iz obrambenog sustava grada, izgrađen je oko 1300 godine.
Slovenske Narodne Muzeum & Historicke Museum
Slovenske Narodne Muzeum & Historicke Museum Nalazi se 82m poviše Dunava, ovo zdanje iz 17.st. često nazivaju i 'naopaki stol'  zbog četiri osmerokutne kule.