Vi ste ovdje: Početna :: Destinacije :: Europa :: Belgija :: Bruxelless :: Vodiči

Bruxelless

City Card
City Card Brussels Card omogućava besplatnu posjetu znamenitostima i atrakcijama Bruxellesa, besplatnu vožnju javnim prijevozom, popuste i druge pogodnosti.
Shopping u Bruxellesu
Shopping u Bruxellesu U Briselu nema velikih robnih kuća već postoje tri specijalizirane trgovačke ulice. To su Rue Neuve, Rue de Midi i Galeries St Hubert. Dizajnerska odjeća i obuća mogu se pronaći u Avenue Louise i Avenue de la Toison d’Or. Klasični suvenir Brisela je čokolada.
Noćni život u Bruxellesu
Noćni život u Bruxellesu Položaj Brisela u središtu Europe potiče vrhunske umjetnike i zvijezde u usponu na redovita gostovanja. Gradska kulturna scena također je vrlo produktivna. Potpunije informacije o noćnom životu i događanjima mogu se dobiti na www.noctis.com.
Turistički informativni centar u Bruxellesu
Turistički informativni centar u Bruxellesu U nekoliko posljednih godina postavljeni su putokazi (za vozače i pješake) prema najznačajnijim građevinama i muzejima čime je znatno poboljšana orijentacija turista. Uža gradska jezgra oko Grand-Place je najvrijedniji dio Brisela u turističkom smislu, većina znamenitosti i muzeja dostupna je pješice.
Restorani u Bruxellesu
Restorani u Bruxellesu U gurmanskim restoranima cijene se kreću od 45-80 EUR za prosječan obrok (3 slijeda) i 20-40 EUR za butelju najjeftinijeg vina. Ostali restorani su povoljniji: 20-50 EUR za obrok i 15-35 EUR za butelju vina.
Vožnja kroz Bruxelles
Vožnja kroz Bruxelles U centru se relativno lako kretati pogotovo kada svladate sistem jednosmjernih ulica. Poput većine zapadnoevropskih gradova, i Brisel se trudi smanjiti promet motornih vozila u centru grada, potičući širenje pješačkih zona i upotrebu bicikla.
Javni prijevoz u Bruxellesu
Javni prijevoz u Bruxellesu

Na turističkim info-punktovima i na većini stanica metroa može se besplatno dobiti plan svih linija. Na mnogim stanicama metroa izlažu mladi umjetnici. Vožnja metroom je ugodna i komforna čak i u doba najvećih gužvi.