Vi ste ovdje: Početna :: Destinacije :: Europa :: Mađarska :: Budimpešta :: Putopisi :: Ah, moj dobri Janoš
Budimpešta

Ah, moj dobri Janoš

Ah, moj dobri Janoš


...zvezdice, mesec pun
Želim opet u taj varoš
Budapest, Budapest
zveckaj meni crnim čizmicama
takni me, makni me
nedostižni moj...

Ne pitajte me kako mi je ova pjesmica pala na pamet. Presmiješno, čim sam koraknula na Ferihegy... i držala me sve dok nisam pošla natrag. Pa, krenimo redom...

Priča 1.

Noć pred put ostadoh budna do 4 ujutro. Krivci: sekino veselo društvo, jedne Vama već poznate oke i vodka v sudjelovanju s naravo. Divota božja ujutro. Klaustrofobična, pospana i mamurna budala u onako mali avionček. Jedva izdržala let. Mučno mi bilo i u autu, a kamoli još u zraku, na nekih cca 10.000 m i uz brzinu od oko 750 km/h.
Znate li kako je gore u ptičjim redovima hladno? Minus 52 celzija… Brrrrrrrr...
U priručniku sam čitala da noć prije leta treba provesti mirno, ne uzimati jaku hranu i alkohol itd... ma svašta, gdje ste bili da mi to kažete ranije!?!?!
Preživjela sam, jedva jedvice trpeći da negdje ne povratim... nisam smjela pred šefovima pokazati svoje pravo lice.
Naravoučenije: DON'T DRINK AND FLY!!!

elizabeth-bridge.jpg

Priča 2.

Već u vožnji do hotela primijetila sam jednog. Na recepciji drugog...u liftu trećeg... Ma, nevjerojatno, Magyari su ZGODNI!!! Kako mi to ni'ko već nije rekao? Talijani, Španjolci, ponekad i Francuzi, te Srbi... ali Mađari?!?! WTF???
Dugi veliki nos, velike plave/smeđe oči i jako seksi usne... maj tajp of gaj.
Milina bilo vidjet sobare. Muško pa čisti ženski WC. Ajme, šoka!!! Poželjela sam kojeg doma povest. Još kad znaš kako su usporeni i rade sve polako... jauh...
Od Magyara su gore bolji samo - njihovi domaći kolači.
Sigurna sam da bih nabila 100 kila u samo mjesec dana... a gdje su još gulaši, paprikaši i kobasice... uh...mmmmhmmmmm..kobasice...
Naravoučenije: Tek mi je sad jasno otkud glavno sjedište Durexa za ovaj dio Juropa u Magyarskoj! A ja mislila to zbog povoljne radne snage... hihihihihi...

Priča 3.

Niti jedne jedine riječi. Dobro, lažem... skužila sam kako se pišu ulica, trg i grad. Ali kako se to izgovara.… nema šanse.
Ti ljudi zraka ne uzimaju kad pričaju. I baš ništa, n-i-š-t-a ne možeš skužit. Žalosno, prvi put, a da ni hvala na domaćem jeziku ne naučih.
Stvarno su misterija, od kud njih među onolike Slavene? I kako to da ih dosad nismo prislili da počnu govorit nekim od slavenskih jezika???
Naravoučenije: Ako se nekad Marsovci spuste na zemlju, sigurna sam da će ih Magyari razumjet!;)

budapest_pictures_1.jpg

Priča 4.

Budapest je lijep grad. Iako sam malo vidjela (uglavnom samo Peštu, od Budima tek ono što sam iz sobe kužnula), jer me konferencija smorila, uspjela sam skužit kako je ipak zadržala onu svoju starinsku draž iz vremena monarhije. Iako, kao i Sarajevo i Zagreb uostalom, taj sklad lijepih austrougarskih građevina kvare one soc-komunističke gnjusobe.
Skupo je. Forinte su i dalje na snazi, iako su ih već prebacili u eure po vrijednosti. Kad se samo sjetim da smo prije išli u shopping po Vajkrem i kesten-pire!!! Ah, lipa vremena...
Dunav, iako velik i moćan, odavno više nije ni lijepi ni plavi. Možda je ipak bolje da dođu Marsovci... kakvi smo mi Zemljani, ne bi mi nimalo žao bilo!!!
Naravoučenije: Ako želite vidjet grad kako treba, ne pokušavajte to uraditi za jedno popodne! I za boga miloga, ne idite ni na kakve konferencije!!!

by night.jpg

Najbolje cijene hotela u Budimpešti

Organizirana putovanja u Budimpeštu


Autor: www.makedoblog.net