Vi ste ovdje: Početna :: Destinacije :: Azija :: Indija :: Delhi :: Znamenitosti

Delhi


Vezane destinacije
Upoznajte i otkrijteDelhi
Humayunova grobnica
Humayunova grobnica Iako je doživljavaju kao popratnu znamenitost uz Taj Mahal, ova je grobnica izvrstan primjer Mughal stila.
Nacionalna galerija moderne umjetnosti
Nacionalna galerija moderne umjetnosti Nacionalna galerija moderne umjetnosti najpoznatija je po velikoj zbirci indijske umjetnosti 20. stoljeća.
Purana Qila
Purana Qila Humayunov Delhi iz 16. stoljeća u svom je središtu imao tvrđavu Purana Qila, koja stoji na lokaciji Indraprastha, u gradu Pandavas u Mahabharati.
Baha'i Hram
Baha'i Hram Hram je poznat i pod nazivom Lotusov Hram a često ga uspoređuju sa Sidney Opera House
Humayunova grobnica
Humayunova grobnica Iako je često doživljavaju samo kao popratnu znamenitost uz Taj Mahal, Humayunova grobnica je izvrstan primjer Mughal arhitektonskog stila koji kombinira okrugli svod, mauzolej i stupove u savršenoj proporciji.
Chandni Chowk
Chandni Chowk Tržnice koje okružuju Chandni Chowk, u Starom Delhiju, nude uvid u živahan i bogat život Delhija...
Nacionalni muzej (Delhi)
Nacionalni muzej (Delhi) Za relativno pristojno razgledavanje ovog muzeja trebat će vam barem nekoliko sati vremena. Izlošci opisuju preko 5.000 godina povijesti i kulture Indije.
Rashtrapati Bhavan i Rajpath
Rashtrapati Bhavan i Rajpath Rajpath se proteže između zgrada Secretariat i slavoluka India, ratnog memorijala kojeg je dizajnirao Lutyens 1921. godine.
Qutb Minar
Qutb Minar Qutb Minar je veliki toranj čija je izgradnja započela u 12. stoljeću u slavu muslimanskog osvajanja Delhija.
Jama Masjid
Jama Masjid Jama Masjid je najveća džamija Indije te jedno od remek djela Mughalovog najvećeg graditelja, šaha Jehana.