Vi ste ovdje: Početna :: Destinacije :: Azija :: Japan :: Tokyo

TOKYO

slika destinacije
Vezane destinacije
Upoznajte i otkrijteTokyo
Uvod
Tokyo se nalazi na obali Pacifika, na Honshu, najvećem od 6.800 japanskih otoka. Osnovali su ga shoguni, zapovjednici japanske vojske, 1590. godine i nazvali ga Edo. Padom vladavine shoguna i uspostavom vladavine cara grad je 1867. godine preimenovan u Tokyo. Danas u gradu živi preko 12 milijuna ljudi.

Unatoč razornom potresu 1923. godine koji je odnio 140.000 života te razaranjima tijekom II. Svjetskog rata Tokyo je uspio sačuvati svoju povijest te je uklopiti sa današnjim vremenom.

Glavne arterije grada su linije željeznice i metroa koje povezuju predgrađa sa užurbanim centrom grada – samo kroz stanicu Shinjuku dnevno prođe dva milijuna ljudi.

Kulturni život grada je izuzetno bogat: kabuki kazalište, opera, balet i simfonijski koncerti ravnopravni su sa ponudom restorana, noćnih barova, karaoka i kina.

Stanovnici Tokya su veliki obožavatelji sumo hrvanja, baseball i nogometa. Pored sporta velika im je opsesija hrana – u Tokyu se nalazi najveća ribarnica na otvorenom na svijetu.

Osim u srpnju i kolovozu kada vladaju nesnosne vrućine, Tokyo je vrlo ugodno mjesto za odmor tijekom cijele godine. Najveće gužve traju za vrijeme Zlatnog tjedna (kraj travnja - početak svibnja) te Nove godine (kraj prosinca – početak siječnja).

Zašto ići
Što izbjeći
Tokyo FOTO GALERIJA