Vi ste ovdje: Početna :: Destinacije :: Europa :: Francuska :: Pariz

PARIZ

Uvod
PARIZ - enciklopedija umjetnosti
Što se može reći o gradu svjetlosti i Vaših snova? San svih zaljubljenih, umjetnika i gurmana. “Grad – enciklopedija” u kojem svaka ulica ima bar jednu zgradu koja se nalazi u nekom priručniku povijesti ili umjetnosti. Za Francuze, Pariz je centar svijeta, a za ostale stanovnike planeta – metropola svih metropola. Pariz je jedan od rijetkih gradova na koji se može asocirati sa više od deset riječi: Tour Eiffel, Champs Elysees, Notre Dame, Moulin Rouge, Louvre, Seine, L’Arc de Triomphe, Pigale, Montmartre, Disneyland,… Osim toga, Pariz je glavni grad mode i parfema.
Zašto ići
- Pariz je grad sa najvećim brojem impozantnih spomenika i gradjevina 
- Ne zna se da li su svi ti brojni spomenici ljepši i interesantniji danju ili pak šarmantniji i uzbudljiviji noću, u tom gradu SVJETLOSTI!
- Kozmopolitizam par excellence (u punom smislu riječi) - kako u raznolikom ljudskom izgledu, tako svakako i u gastronomsko - suvenirskom izričaju i doživljaju...
- Raznolikost pojedinih četvrti i općina, skoro kao dvije drzave.  
- Arhitektura, urbanizam, promet - sve je lepršavo i ujednačeno...  
- Ako volite život, dođite u Pariz! - Jer tamo je zaista - c'est la  vie!
Što izbjeći
- Sitni džeparoši u metrou 
- Odlazak u određena predgrađa bez pratnje 
- Ne miješati vodu i vino (praviti bevandu ili gemišt) ili Coca-colu sa vinom u društvu (prosječnog) Francuza! To je u njihovim očima "svetogrđe".

Doživite Pariz prije nego otputujete:

Pariz FOTO GALERIJA