Vi ste ovdje: Početna :: Destinacije :: Sjeverna Amerika :: S. A. D. :: Miami

MIAMI

Uvod

Miami danas zasigurno nije grad koji pokreće kriminal i droga kao što je prikazan u popularnoj televizijskoj seriji iz 80-ih godina „Poroci Miamia“. Naprotiv, Miami danas nazivaju „Američka Casablanca“,„Čarobni grad“ i „Milenijska Amerika“. Miami je zaista multikulturalni grad, vrata prema Srednjoj i Južnoj Americi te treće najveće turističko središte u Americi (nakon Los Angelesa i New Yorka).

Grad se nalazi na južnoj strani Floride, stiješnjen između močvare i koraljnog grebena. Počeci Miamia zaista nisu grandiozni – grad je nastao prije 100 godina kada je tajkun Henry Flagler sagradio željezničku prugu kako bi mogao sa juga dovoziti agrume. Grad se počeo ubrzano razvijati od 1920. godine kada je počela prodaja zemlje. Nakon 2. Svjetskog rata u Miami je stigla Mafija a od 1959. godine kada je Castro došao na vlast na Kubi u Miami se kontinuirano slijeva val izbjeglica. Miami je danas više južnoamerički nego li američki grad – mnoštvo doseljenika iz Kube, Kolumbije, Dominikanske Republike, Puerto Rica, Nikaragve i drugih južnoameričkih zemalja je sa sobom donijelo svoju kulturu te se danas u Miamiu podjednako koristi španjolski i engleski jezik.

Miami je međunarodni centar trgovine, financija, kulture, sporta, zabave, prijevoza i turizma koji je glavni izvor prihoda ovoga grada. Miami je najveća luka za brodove – cruisere kroz koju godišnje prođe tri milijuna turista. Atmosfera u gradu je opuštena a vrijeme je tijekom cijele godine toplo i sunčano.

Zašto ići
Što izbjeći
Miami FOTO GALERIJA