Vi ste ovdje: Početna :: Destinacije :: Azija :: Malezija :: Kuala Lumpur

KUALA LUMPUR

Uvod
Kuala Lumpur su osnovali siromašni rudari davne 1857. godine kada su osnovali naselje uz obale dviju rijeka – Gombak i Klang. Grad se ubrzano razvijao te danas sa pravom nosi naziv „Azijski tigar“  te je kombinacija efikasnog i poslovnog Singapura te užurbanog i živopisnog Bangkoka.
U gradu živi više etničkih skupina – Malezijci, Kinezi, Indijci i Europljani ali su rasni problemi gotovo nepostojeći jer skupine žive i rade zajedno.
Brojnim Malezijcima Kuala Lumpur je Ibukota – rodni grad te ga od milja nazivaju KL. Grad je krajem 90. godina 20. stoljeća i tijekom SARS zaraze upao u ekonomsku krizu, ali se iz nje izvukao te se sada završavaju brojne nove građevine. Razvitkom novog administrativnog centra Putrajaye i grada Cyberjaya koji se nalazi na strateški vrlo povoljnoj lokaciji Malezija se opet vraća na kurs koji je zacrtao bivši premijer Dr. Mahathir Mohamad a čiji je cilj da Malezija bude potpuno razvijena nacija do 2020. godine.
Jedina relativno konstantna strana Kuala Lumpura je klima – dnevne temperature su konstantno ugodne, večeri su svježije ali još uvijek tople. Tijekom poslijepodneva mogu vas iznenaditi kratkotrajne oluje sa kišom ali su zbog toga večeri svježe i prikladne za ugodnu šetnju.
Zašto ići
Što izbjeći
Kuala Lumpur FOTO GALERIJA