Vi ste ovdje: Početna :: Destinacije :: Europa :: Monako :: Monte Carlo

MONTE CARLO

Uvod
Vrlo je lako obilježiti Monte Carlo isključivo kao porezni raj i precijenjeno okupljalište bogataša, ali je istina da ovaj grad može ponuditi mnogo više. Njegova privlačnost leži prvenstveno u činjenici da je Monte Carlo dio kneževine Monaco koja je manja od Londonskog Hyde Parka, a smještena je na kamenitoj obali Mediterana.

U duhovnom centru grada nalazi se Monaco-Ville u kojem se nalazi Place du Palais – palača još uvijek vrlo draga legendarnim Grimaldijevima. Turbulentna povijest te obitelji, bogata glamurom, tragedijom i dramom još više doprinosi mističnosti Monte Carla. Pogled na grad iz palače više podsjeća na Manhattan nego li na Mediteran, jer se europski moćnici trude kupiti svaku moguću nekretninu, a nevjerojatno skupe jahte doslovno zakrčuju lučicu.

Dobra vijest je da Monte Carlonije rezerviran samo za bogataše – postoje javni parkovi i staze za jogging, a pored hotela i restorana koji spadaju među najskuplje u Europi postoje i jeftinije opcije. Formula 1 Grand Prix i Monte Carlo Rally su dva najpopularnija događanja u gradu, ekstravagantne i blještave, ali ispod tog blještavila Monte Carlo ima životni stil, kulturu i slojevitu povijest koju vrijedi istražiti.

Zašto ići
- Kvaliteta usluge i prijem u ugostiteljskim objektima
- Život na visokoj nozi
- Sigurnost
- I u bližoj okolini ima puno interesantnih stvari i mjesta koje svakako treba vidjeti
Što izbjeći
- Skupoća
Monte Carlo FOTO GALERIJA