Vi ste ovdje: Početna :: Destinacije :: Sjeverna Amerika :: S. A. D. :: San Francisco

SAN FRANCISCO

Uvod
San Francisco, od milja zvan ”Pariz zapada“, grad je nevjerojatne prirodne ljepote, kulturnih atrakcija, raznolikih zajednica i prvoklasne kuhinje. 80 km2 grada ispunjeno je iskonskim znamenitostima, kao što su Golden Gate Most, povijesni tramvaji, Alcatraz i Golden Gate Park. Jednako poznati i hvaljeni su i njegovi živahni dijelovi kao: Union Square, Fisherman’s Wharf i North Beach.

Tijekom godina, San Francisco bio je izvor promjena. Zahvaljujući Gold Rush koji se dogodio 1849., preko noći izrastao je iz malog sela u užurbani velegrad te je zbog svoje bogate povijesti postao prava globalno orijentirana metropola.

Kao jedna od odredišta u Americi sa vrhunskom i raznolikom kulinarskom ponudom, San Francisco je dom više restorana po stanovniku od bilo kojeg drugog grada u SAD-u. Razni kulturni utjecaji, blizina tržnica sa svježom hranom i konkurentske kreativnosti kuhara dovode do nezaboravnih kulinarskih iskustava u Zaljevu.

Noćni život San Francisca je također raznolik; barovi i klubovi u području Zaljeva često ugošćuju poznate glazbenike. Osim barova i klubova, San Francisco je dom i međunarodno poznatim i priznatim kazalištima, operama, simfonijama i baletu, a često se može pohvaliti i premijerama Brodwayskih predstava i izvedbama avangardne umjetnosti.

San Francisco ima preko 32 000 hotelskih soba u ponudi, od prvoklasnih hotela sa pet zvjezdica do poznatih hotelskih i motelskih lanaca manje kategorije.

Zašto ići
- Prirodne ljepote;
- Kulturne atrakcije;
- Raznolike zajednice;
- Prvoklasna kuhinja.
Što izbjeći
San Francisco FOTO GALERIJA