Vi ste ovdje: Početna :: Destinacije :: Južna Amerika :: Meksiko :: Ciudad De Mexico

CIUDAD DE MEXICO

Uvod
CIUDAD DE MEXICO - grad izvan granica mašte!

Ciudad de Mexico je kulturno, zemljopisno i političko srce države Meksiko a nastao je na ostacima starog aztečkog glavnog grada Tenochtitlán. Osnovali su ga španjolski konkvistadori 1525. godine nakon pobjede nad Aztecima.
 
U kolonijalno doba ekonomija se temeljila uglavnom na rudnicima srebra ali se u međuvremenu razvila poljoprivreda, polja petroleja te industrija. Danas je Meksiko po ekonomskoj snazi druga država u Južnoj Americi.
 
Velik broj ljudi se svaki dan doseljava u glavni grad ali ne dospiju dalje od sirotinjskih predgrađa - jaz između siromašnih i bogatih dijelova grada kao što su četvrti Polanco i Chapultepec je nepremostiv te uvelike zaslužan za image grada kao vrlo opasnog mjesta za život.

Grad je imao burnu prošlost, kako zbog političkih tako i zbog geografskih okolnosti. Stari dijelovi grada lagano tonu u meku glinenu podlogu jezera Texcoco, česti potresi su također uzrokovali štete a planine - vulkani Ixtaccihuatl i Popocatepetl (koji je još uvijek aktivan) onemogućuju raspršivanje gustih žutih oblaka uzrokovanih zagađenjem zraka iznad grada. U posljednje vrijeme poduzete su određene mjere za smanjenje prometa te je i zagađenje zraka time manje.
 
Iako je klima blaga tijekom cijele godine grad je najbolje posjetiti od listopada do travnja kada zima donekle umanji zagađenje.

Zašto ići
- 3 kulture - Španjolska, Meksička i Mestizo.
- Velika metropola (oko 12 mil. stanovnika).
- Noćni život.
- Otvoreni ljudi.
Što izbjeći
- Vožnju taxijem - "buba"

Doživite Mexico City prije nego što otputujete!

Ciudad De Mexico FOTO GALERIJA