Vi ste ovdje: Početna :: Destinacije :: Europa :: Austrija :: Salzburg

SALZBURG

Uvod
Salzburg je prekrasan austrijski grad koji se nalazi uz rijeku Salzach, okružen je planinama a izgrađen je u baroknom stilu. U svom alpskom okruženju i sa povijesnim centrom koji je 1997. godine proglašen UNESCO baštinom Salzburg je zaista prekrasan kao i grad opisan u Zvuku muzike. Povijest grada je bogata i duga, proteže se još do rimskih vremena, ali je tek u 16. stoljeću, uvelike zahvaljujući velikoj viziji i snazi volje princa nadbiskupa Wolfa Dietricha von Raitenaua, Salzburg postao grad kakvim ga poznajemo danas. Ulice grada su popločane kamenom, povezane su uskim prolazima koji vode na elegantne, zaklonjene trgove a na svakom koraku možete naići na prekrasne primjere arhitekture.

Obzirom da je Salzburg rodno mjesto Wolfganga Amadeusa Mozarta, ne čudi da je muzički život u Salzburgu iznimno bogat te bi slavni kompozitor bio zaista ponosan na svoj grad. Salzburg Festival se smatra jednim od najvažnijih muzičkih festivala na svijetu a u gradu se održava i mnoštvo drugih festivala. Svake godine u Salzburgu se održava oko 4000 kulturnih događanja od kojih je većina muzičkih.

Grad Salzburg je drugi po veličini u Austriji, glavni je grad istoimene pokrajine, u njemu živi 150.000 ljudi a privuče preko 7 milijuna posjetitelja godišnje.

Zašto ići
- Grad - muzej, jedinsveno putovanje kroz vrijeme.
Što izbjeći
Salzburg FOTO GALERIJA