Vi ste ovdje: Početna :: Destinacije :: Europa :: Portugal :: Lisabon

LISABON

Uvod
LISABON - kolijevka opuštenosti i ljubaznosti
Lisabon je legendarni bijeli grad izgrađen na sedam brežuljaka. Pripada najljepšim svjetskim metropolama. Grad je vedar i nemiran, živopisan i sjajan. Nježna melankolija, iz nježnih Fadovih pjesama zazvoni još uvijek ulicama Alfame, starog grada. Ovaj moderni svjetski grad i portugalski kulturni kovčeg s blagom ima jednostavno neuporediv šarm. Lisabonci su nevjerojatno ljubazni i duhom opušteni tako da Vam se lako može dogoditi da gradski autobus stane izvan stanice, zato što vama tako odgovara ili da vozač kojeg ste "ustopirali", produži vožnju još 5 km da bi Vas odvezao na vaše odredište. U Lisabon možete doputovati dobro ili loše raspoloženi, ljuti ili zaljubljeni, ali bez obzira na sve, grad će Vas oduševiti. Boravak u Lisabonu bit će Vam nezaboravna uspomena.
Zašto ići
- Ujedinjuju se prošlost i sadašnjost (stari dio grada + moderni, novi dio).
- Veseo i dinamičan grad.
- Ljubaznost "lokalaca".
- Poseban doživljaj grada, kada se obilazi pješice - ulice, ljudi, bijele kuće, mirisi iz restorana, fado, jasno sunce, prekrasno nebo, ...
- Jedan od najsigurnijih gradova u Europi.
Što izbjeći
- Paziti u tramvaju. Posebno tramvaj br. 28 koji pravi najljepši krug u gradu. Kako je poznato da se turisti masovno voze tom linijom, dolaze i pojedinci u "razgled" džepova po tramvaju.
Lisabon FOTO GALERIJA