Vi ste ovdje: Početna :: Destinacije :: Afrika :: Južnoafrička Republika :: Cape Town

CAPE TOWN

Uvod
Cape Town je centar regije Western Cape te je sjedište parlamenta Južnoafričke Republike. Poluotok Cape je bio dom nomadima plemena Khoi najmanje 30.000 godina, a Europljani ga naseljavaju od 6. travnja 1652. godine kada su se tu iskrcali nizozemski mornari pod vodstvom
Jana van Riebeeka. Portugalski istraživač Bartholemew Diaz je otkrio poluotok još 1488. godine i nazvao ga „Rtom oluja“ ali ga je portugalski kralj John II kasnije preimenovao u „Rt dobre nade“.
Grad je nastao kao mješavina europskih doseljenika, Indijaca, Madagaskažana i robova jugoistočne Azije s jedne strane i domorodačkih plemena Xhosa i Khoi sa druge.

Na ulici možete čuti mnoštvo različitih jezika, a povoljni tečaj, egzotične lokacije, infrastruktura svjetske klase te mnoštvo lijepih ljudi su idealno okruženje za naglašenu internacionalizaciju grada.

Brojni posjetitelji smatraju da je Cape Town najbolje posjetiti ljeti (od prosinca do veljače), ali je grad atraktivan tijekom cijele godine. Ljetni dani su dugi i topli, a noći blage. Proljeće (od rujna do studenog) donosi mnoštvo cvijeća, jesen (od ožujka do svibnja) je topla, a zima (od lipnja do kolovoza) vlažna i hladna, ali povremeno isprekidana toplim i vedrim danima. Sam grad je nevjerojatno zelen, dupini i kitovi plivaju duž obale, a vodopadi dodatno doprinose ovom gotovo nestvarnom krajoliku.

Zašto ići
- Muzeji
- Cape Town je najljepši grad Južnoafričke Republike
- Mogućnost izleta u safari (nacionalne) parkove, rezervate,...
- Izleti u zaljev Cape Town-a
- Shopping centri
Što izbjeći
- Pojedine kvartove
- Autobusi nisu više podijeljeni na bijele i crne
Cape Town FOTO GALERIJA