Vi ste ovdje: Početna :: Destinacije :: Australija i oceanija :: Australija :: Sidney

SIDNEY

slika destinacije
Vezane destinacije
Uvod
Sydney je glavni grad savezne države New South Wales te je poslovno i umjetničko središte regije. Grad se nalazi između planina i oceana, a poznatu vizuru mu daje zgrada Opera House koja se nalazi u luci.
Grad je nastao 1788. godine kao kažnjenička kolonija, ali je tijekom 19. i 20. stoljeća izrastao u velegrad kojeg mnogi smatraju glavnim gradom Australije. Melbourne je također bio veliko središte te je vječno rivalstvo između Melbourna i Sydneya okončano 1927. godine kada je Canberra proglašena glavnim gradom.
Sydney je grad s najvećim brojem Aborigina, ali su oni ipak gotovo nevidljiva manjina unatoč brojnim muzejima, galerijama, kazalištima i plesnim grupama koji veličaju arheološku i kulturološku ostavštinu ovog velikog naroda.
Olimpijske igre održane u Sydneyu uvelike su pridonijele današnjem izgledu grada – ulice i trgovi su preuređeni i prošireni, centar grada je oku ugodan i jednostavan za snalaženje, a sveopćem ugodnom doživljaju doprinosi i blaga klima – polu tropska ljeta i blage zime su još jedan od razloga zbog kojih je Sydney izvrstan grad za posjet tijekom cijele godine.
Zašto ići
- Stil života - gradski život u kombinaciji sa plažom
- Flora i fauna (u okolini grada)
- Kultura Aboridžina
- "Beach culture"
- Golf tereni
Što izbjeći
- Sidney je skuplji od ostatka Australije
Sidney FOTO GALERIJA