Vi ste ovdje: Početna :: Destinacije :: Azija :: Kina :: Hong Kong

HONG KONG

slika destinacije
Vezane destinacije
Uvod
Hong Kong se nalazi na ušću rijeke Pearl na jugozapadnoj obali Kine. Grad se ubrzano razvijao od 1997. godine kada je iz britanskih prešao u kineske ruke. Grad je savršena mješavina nekoliko etničkih grupa – Filipinci, Indijci, Nepalci koji još uvijek uspješno odolijevaju asimilaciji unatoč ekonomskoj integraciji.

Hong Kong Island je centar grada, nasuprot njega nalazi se Kowloon, dalje prema sjeveru nalaze se New Territories a okružuju ga veliki otoci Lamma i Lantau te manji Outlying Islands.

Klima je blaga i svježa zimi i u rano proljeće ali u svibnju nastupa sveprisutna vlaga te ljeto koje je  sparno i obiluje kišama. Sezona tajfuna nastupa tijekom ljeta i početkom jeseni pa Hong Kong nije idealna ljetna destinacija. Unatoč ekonomskoj krizi koja je 1997. godine pogodila Aziju Hong Kong dobro napreduje, osobito zahvaljujući turizmu. Novac je vrlo važan aspekt u životu Hong Konga koji se sve više povezuje sa gradovima u delti rijeke Pearl. Cilj je stvaranje jeka ekonomske zone u južnoj Kini, Hong Kongu i Macau.
 
Hong Kong
se može pohvaliti i prekrasnim planinama, bijelim plažama te prekrasnim otocima pored uobičajeno dobre hrane, izvrsnih trgovačkih centara i svjetski poznatih hotela.

Zašto ići
Što izbjeći
Hong Kong FOTO GALERIJA