Vi ste ovdje: Početna :: Destinacije :: Afrika :: Tunis :: Djerba :: Znamenitosti

Djerba

Matmata
Matmata Lunarni pejzaž, brežuljci, mjesečevi krateri, a ako se malo bolje gleda, može se uočiti i pokoja nastamba pod zemljom.
Chott el Jerid
Chott el Jerid Chott el Jerid bi u prijevodu bilo "palmino slano jezero". Tijekom vožnje kroz Chott el Jerid može se vidjeti i fatamorgana.
Douz
Douz Selo nazivaju i Vratima sahare. Svaki četvrtak u Douzu se održava tjedni sajam koje posjećuju nomadi – uzgajivači deva; na žalost, svake ih je godine sve manje.
Gabes
Gabes Grad simbolično nazivaju i Vratima juga. Tokom stoljeća grad je bio na raskrižju putova između sjevera i juga te luka koja je povezivala unutrašnjost s morem.
Sfax
Sfax Drugi po veličini grad u Tunisu s oko 500.000 stanovnika. Nema puno povijesnih znamenitosti. Sfax je moderan trgovački grad, a nazivaju ga i ekonomskim centrom zemlje.
La Griba
La Griba U naseljima Hara Kebira i Hara Srira žive židovske zajednica na Jerbi. U selu Hara Srira nalazi se sinagoga La Griba u kojoj čuvaju jednu od najstarijih Tora na svijetu.
Midoun
Midoun Drugo po veličini naselje na Jerbi. Smješteno je nekoliko kilometara od obale. Vrlo živahno je u petak dopodne kad je sajmeni dan. I ostale dane isplati se doći na malu tržnicu.
Guellala
Guellala Naselje u čijoj okolici ima jako puno kvalitetne zemlje te su se još u vrijeme Rimljana ovdje proizvodile amfore u kojima se čuvalo žito, masline, maslinovo ulje, voda.
El Kantara
El Kantara El Kantara je riječ arapskog porijekla, a znači most. Na Jerbi, El Kantara označava mjesto na kojem počinje nasip koji otok spaja s kopnom.
Houmt Souk
Houmt Souk Glavno naselje na Jerbi je Houmt Souk što u prijevodu znači Trgovačka četvrt. Trgovačke ulice tzv. sukovi pune su trgovina u kojima se prodaju suveniri, te tradicionalni proizvodi.