Vi ste ovdje: Početna :: Destinacije :: Europa :: Italija :: Firenca :: Znamenitosti

Firenca

Ponte Vecchio
Ponte Vecchio Ponte Vecchio je jedini most koji je preživio bombardiranje nacista tijekom Drugog svjetskog rata.
Galleria degli Uffizi
Galleria degli Uffizi Najvažnija umjetnička kolekcija u Italiji, i jedna od najbogatijih na svijetu upotpunjena svakodnevnim šušurom koji donose turisti iz različitih dijelova svijeta.
Piazza del Duomo
Piazza del Duomo Kad se jednom nađu unutar katedrale, posjetitelji se najčešće dive restauriranim freskama koje je uradio Giorgio Vasari, a zatim se penju duž 463 stuba s kojih se pruža veličanstven pogled na Firencu.
Museo Nazionale del Bargello
Museo Nazionale del Bargello Remek djela Cellinija, Donatella i Michelangela, su razmještena na tri kata i po cijelom dvorištu ispred muzeja.
Santa Croce
Santa Croce Ova elegantna franjevačaka crkva, i danas oduševljava sve posjetitelje svojom nadnaravnom ljepotom.
Santa Maria Novella
Santa Maria Novella Krase je brojne poznate freske, kao Ghirlandanieva freska koja oslikava život Djevice Marije i Sv. Ivana Krstitelja, ali ipak kao najvažnija freska se izdvaja MasacciovoTrojstvo (1427).
Museo di San Marco
Museo di San Marco Ponovno izgrađena po zahtjevu obitelji Medici, ovaj dominikanski samostan je bio dom fra Angelica i fanatičnog Girolama Savonarole.
Cappella Brancacci
Cappella Brancacci Kapela, koja je čudom spašena od požara u 18.-om stoljeću, dom je brojnih freski koje su zasigurno vrijedne za vidjeti i zbog kojih vrijedi posjetiti ovu kapelu.
Cappelle Medicee
Cappelle Medicee Medici Chapels je izgradila poznata obitelj Medici, prvotno da im služi kao mauzolej u kojem bi se vjerodostojno prikazalo njihovo bogatstvo i moć.