Vi ste ovdje: Početna :: Destinacije :: Afrika :: Tunis :: Hammamet :: Korisni savjeti

Hammamet

Jeep safari u Sahari
Jeep safari u Sahari Kako izgleda jeep safari u Sahari? Kako izgleda vožnja džipovima kroz pustinju? Kako izgledaju pješčane dine? Kako izgleda život tamo gdje nema ničeg osim pijeska? Pogledajte video:
Nekoliko riječi o devama
Nekoliko riječi o devama Deve su njihove krave. Obično turisti jašu muške deve, jer ženske rade u poljoprivredi - a muški rade u turizmu. Takva je podjela poslova kod deva. Deva nema u Africi. Kamile postoje u Aziji.
Što su to oaze?
Što su to oaze? U našim glavama je oaza nešto iz Hollywoodskih filmova, «3 palme na otoku sreće, malo jezerce i - to je to».  Romantika!!  Ali, nije!  Velike oaze su danas pravi gradovi.
Što je Sahara?
Što je Sahara? Sahara na arapskom jeziku znači - pustinja. Znači, kada kažemo idemo u Saharu, zapravo kažemo - idemo u pustinju. I pustinja "Sahara" je najveća na svijetu.
Tko su Beduini?
Tko su Beduini? Njihovi šatori se prave od devine, kamiline dlake ili kozje dlake. Kada pada kiša po tome, onda kapi klize, tako da je ispod vrlo ugodno. Inače, oni se u takvim šatorima sele od oaze do oaze, od posla do posla.
Važno: cjenkanje
Važno: cjenkanje ...Onda će on opet na kraju reći: da ste bandit, da ste lopov, da ste ga upropastili, da ste ga prevarili, da ste mafioso, da mu još date kutiju cigareta, da mu date penkalo, upaljač - samo da ne propadne toga dana.
Tjedni sajam
Tjedni sajam U Hammametu se tjedni sajam održava četvrtkom, a u Nabeulu petkom. Sajam je isključivo prije podne.
Kupovina
Kupovina Iz Tunisa se možete vratiti s lijepim suvenirom koji će Vam itekako koristiti - s pletenom košarom!
Harissa
Harissa Harissa je idealan začin za sve sladokusce koji vole pikantna jela. Može se jesti samo s kruhom ili koristiti kao začin.
Sunce
Sunce Dok se u ljetnim mjesecima svi mažu zaštitnim kremama, u proljeće i jesen manje se pažnje polaže zaštiti kože.