Vi ste ovdje: Početna :: Travel Tips :: Turistički rječnik

Turistički rječnik

City breaks
City breaks City break predstavlja kratak odmor u velikom gradu, obično preko vikenda i  po niskoj cijeni.
Overbooking
Overbooking Kad je sezona jako dobra zna se dogoditi overbooking tj. da u hotelu nema dovoljno soba za sve goste.
City Card
City Card City Card štedi vaše vrijeme i novac jer vam omogućava besplatan ulaz u mnoge znamenitosti, besplatan prijevoz,...
Kratice u turizmu
Kratice u turizmu Turistički djelatnici se često služe kraticama. Iste možete vidjeti na svom voucheru, zrakoplovnoj karti ili nekom dopisu.
Voucher
Voucher Radi se o dokumentu koji dobivate u agenciji, a dajete ga u hotelu. Na njemu su navedene sve usluge koje ste platili.
Stopover
Stopover Pod transferom se podrazumijeva bilo koji prekid putovanja kraći od 24 sata, a stopover je zadržavanje u nekom mjestu duže od 24 sata.
CouchSurfing
CouchSurfing CouchSurfing je svjetska mreža koja povezuje putnike i lokalne zajednice koje putnici posječuju. Doživite različite kulture u komunikaciji sa ljudima iz cijelog svijeta.
Check out
Check out Check Out razlikuje se od hotela do hotela, a obično je između 10.00 i 12.00 sati. Ukoliko želite sobu zadržati još neko vrijeme, postoji nekoliko načina.
Check in
Check in Ukoliko je dolazak kasno na večer, svakako javite hotelu. Jer ukoliko kasni dolazak hotelu nije najavljen, hotel iza 18.00 sati ima pravo stornirati rezervaciju.
Booking
Booking Booking u prijevodu znači rezervacija. Odnosi se na rezervaciju smještaja (sobe, bungalova, apartmana).