Vi ste ovdje: Početna :: Travel Tips :: Turistički rječnik :: All Inclusive
Turistički rječnik

All Inclusive

All Inclusive

Doslovni prijevod ne označava uvijek uslugu sve uključeno u cijenu paket aranžmana. Hoteli s ponudom all inclusive mogu se naći u svim mediteranskim zemljama. Popularni su među klijentelom različite dobi. Vrlo često holtel s uslugom all inclusive biraju obitelji s djecom. Na taj način roditelji ne moraju cijeli dan nositi novčanik i plaćati sokove, sladolede i popodnevni zalogaj. Za ovu vrstu usluge odlučuju se i oni koji će većinu vremena provoditi u hotelskom kompleksu, bilo na plaži ili uz bazen hotela. Namjeravate li pak većinu vremena provoditi van hotela – u obilascima, na izletima ili u druženju s lokalnim stanovništvom, razmislite da li je ova usluga za Vas pogodna.
Sama usluga all inclusive različita je i od hotela do hotela. Stoga prije rezervacije dobro pročitajte opis usluge. U dosta hotela usluga uključuje tri obroka dnevno (doručak, ručak i večeru) te piće. Od pića su uključena lokalna alkoholna i bezalkoholna pića: sokovi, ne sokovi iz bočice već iz automata, domaće vino koje će Vam poslužiti u vrču, točeno pivo. Poslije podne u hotelu poslužuju čaj, kavu i kolače. Usluga all inclusive može se uglavnom koristiti od 10.00 do 24.00 sata. To znači da ćete za šalicu espressa ipak morati izdvojiti novac. A piće nakon ponoći, zadržite li se u disku ili noćnom baru, isto tako ćete platiti posebno.a all ok.jpg
Hoteli u ponudi all inclusive nude i korištenje ležaljki i suncobrana. Provjerite u opisu usluga, da li su uključene ležaljke i suncobrani i uz bazen i na plaži. Čest je slučaj da ležaljke na plaži ne iznajmljuje hotel, već privatnik koji je od općine dobio koncesiju; u tom ćete slučaju ležaljke i suncobrane na plaži platiti direktno iznajmljivaču.
U ponudu all inclusive uključene su i razne športske aktivnosti – točan opis aktivnosti možete uvijek pročitati u katalogu agencije s kojim putujete, a vrlo često uključena je i folklorna večer. All Inclusive gosti, na dolasku u hotel dobivaju narukvicu koju su dužni nositi cijelo vrijeme boravka; uz predočenje te narukvice ostvaruju usluge opisane u all inclusive programu.


Autor: Puturist.com