Vi ste ovdje: Početna :: Travel Tips :: Vijesti :: Napokon je stigao
Vijesti

Napokon je stigao

Napokon je stigao
Povodom svoje  četrdesete obljetnice, prvi zabavni park izgrađen u Italiji odlučio je pokloniti svim svojim fanovima  nešto uistinu nezaboravno! 

Visina, brzina i vertikalno poniranje su ključne riječi za Gardaland ove sezone... da li si spreman za Gardaland Oblivion -The Black Hole, prvi Dive Coaster u Italiji i najduži u Europi koji sa svojom veličinom, vertikalnim poniranjem i blještavilom bijele boje oduzima dah.

Gardaland je od 2006 g. dio grupe MERLIN ENTERTAINTMENTS, najveće europske tvrtke specijalizirane u sektoru zabave.

Gardaland nije samo talijanski tematski park broj 1,  također je jedan od najvećih zabavnih parkova i jedna od najvećih tvrtki u grupi Merlin Entertaiments . To je razlog zašto su odlučili da je talijansko tržište zaslužilo, četiri godine nakon Raptora, važnu atrakciju s ukupnim ulaganjem od preko 20 milijuna eura koja će imati jak emocionalni utjecaj na posjetitelje. 

OBLIVION 3.jpg

Povjerenje je poklonjeno švicarskoj tvrtki Bollinger & Mabillard Inc (B & M), koja je jedna od najprestižnijih tvrtki koja gradi rollercoastere. Smatraju se najbolji na međunarodnom tržištu: ne postoje dva identična B & M rollercoastera u svijetu, svaki se temelji na ekskluzivnom dizajnu, jer tvrtka ne proizvodi standardne modele nego proučava svaki projekt u suradnji s klijentom kako bi u potpunosti zadovoljila njihove zahtjeve.

Uz vertikalno poniranje unutar misteriozne crne rupe i nevjerojatne inverzije, dodana vrijednost ovog senzacionalnog privlačnog tematskog  područja je bogatstvo specijalnih efekata: od interaktivnog puta koji vodi do ulaza u atrakciju do ukrcaja posjetitelja. Ništa neće pobijediti snažan nalet adrenalina i osjećaj kao da vozite automobil sulude brzine!

Najimpozantniji, adrenalinski ispunjen rollercoaster ikada izgrađen je na izuzetno širokom području parka: od Divljeg zapada do Flying Islanda i Space Vertiga. Prostire se na 13.000 četvornih metara, što je veličine kao krila čak 25 "747" Boinga. Epski rollercoaster sa 42,5 metara visine (poput zgrade od 15 katova), 87 stupnjeva nagiba i brzine od 100 km/h sa 360 ° rotacije. Utrošeno je 597,000 kilograma čelika (težine čak 44 F35 Super Jet) te 7.900 vijaka koji drže tu impozantnu strukturu koja animira pulsirajuća srca Gardalanda.

OBLIVION 2.jpg

Svojom impozantnom strukturom, neobične  bijele boje i bogatim specijalnim efektima Oblivion će stajati visoko, sa svim svojim silama i svojom ljepotom  među brojnim atrakcijama parka. Radi se o nezaboravnom iskustvu i uzbuđenju. Čekanje u redu će biti nezaboravan događaj počevši unutar tehnološkog središta za obuku gdje će te putem naprednih softvera obogaćujući osjetilnu percepciju  moći zaroniti u adrenalinsko iskustvo koje vodi do vlaka. Specijalni izvučni efekti, igre svjetla i bezbrojni  LED ekrani će otvoriti put za neodoljivo i senzacionalno putovanje na 566 metara dugoj stazi . Oblivion –Black hole najduži  Dive Coaster u Europi. 

Samo oni najhrabriji, u rasponu između 140 cm visine i 99 godina... će uživati u ovom nezaboravnom doživljaju!Autor: www.idemougardaland.com