Vi ste ovdje: Početna :: Destinacije :: Azija :: Turska :: Istanbul :: Vodiči :: Noćni život u Istanbulu
Istanbul

Noćni život u Istanbulu

Noćni život u Istanbulu

Beyoglu je već stoljećima mjesto za ples, kazalište, pijanke, općenito nedoličnu zabavu te za ostale "nemuslimanske" aktivnosti. Iako je tijekom 1980-ih zapao u dekadenciju i krizu, brojna mlada populacija i duh liberalizma omogućili su oporavak ove četvrti. Striptiz barovi i lokali sa trbušnim plesom uz barske štange nestali su sa Istiklal avenije i napravili mjesta za noćne klubove, vinske barove i jazz priredbe. Granica konzumiranja alkohola je 18 godina, ali se rijetko kada provjerava.

Kao u svim gradovima, cijene pića jako variraju. Meyhane (taverne, mehane) kod Riblje tržnice su osjetno jeftinije nego noćni klubovi ili jazz koncerti.

Mehane se zatvaraju oko 24:00, barovi između 01:00 i 02:00 sata, dok su noćni klubovi vikendom otvoreni do 06:00 sati. Turistima, a pogotovo samcima, savjetuje se izbjegavati otrcane striptiz lokale u uličicama pored avenije Istiklal. Ako se već nađete u takvom lokalu budite vrlo oprezni u društvu trbušne plesačice ili čovjeka koji vas je tamo doveo. Ako mlada plesačica sjedne za vaš stol očekuje se da platite veliki račun za njena skupa pića.

"Time out Istanbul" je mjesečni časopis na engleskom jeziku u kojem se nalaze korisne informacije o noćnim izlascima. Najnovije informacije o noćnom životu možete pronaći u "Guide Istanbul" (web stranica: http://www.theguideturkey.com), te u "Turkish Daily News", dnevnim novinama na engleskom jeziku.


Autor: Puturist.com