Vi ste ovdje: Početna :: Destinacije :: Azija :: Izrael :: Jeruzalem :: Znamenitosti

Jeruzalem

Muzej Izraela
Muzej Izraela Muzej Izraela je najveći muzej kada su u pitanju arheologija, antropologija i umjetnost. Tu se nalaze izlošci koji oslikavaju dugu povijest i kulturu Židova u ovoj regiji.
Yad Vashem
Yad Vashem Ime ovog najpoznatijeg memorijalnog spomenika na žrtve holokausta u prijevodu znači „Ruka i ime“ – riječ ruka označava memorijal te implicira da će se svake žrtve pojedinačno prisjećati.
Crkva Svetog groba
Crkva Svetog groba U crkvi se nalazi posljednjih pet postaja Križnog puta te je najsvetije kršćansko mjesto u Jeruzalemu.
Via Dolorosa
Via Dolorosa Via Dolorosa (doslovno prevedeno „Ulica tuge“) je cesta za koju se vjeruje da je bila put kojim je prošao Isus kada je nosio križ kako bi ga razapeli na Kalvariji (Golgoti).
Citadela ili Davidova kula
Citadela ili Davidova kula Visoka i elegantna kamena kula koja se uzdiže iznad zidina Starog grada je gotovo jednako poznata znamenitost Jeruzalema kao i Kameni minaret.
Zapadni zid
Zapadni zid Zapadni zid (Western Wall, na hebrejskom HaKotel) se nalazi duž jedne strane velikog trga u podnožju Temple Mount. Poznat je i kao Zid plača zbog židovskog običaja naricanja tijekom Tisha b'Av, godišnjeg posta, kada vjernici oplakuju uništenje Hrama.
Temple Mount
Temple Mount Temple Mount (Har Habayit na hebrejskom, Al Haram ash-Sharif na arapskom), poznat i pod nazivom Mount Moriah,  je sveto mjesto i za Islam i za Židovstvo.