Vi ste ovdje: Početna :: Destinacije :: Sjeverna Amerika :: S. A. D. :: Las Vegas :: Korisni savjeti :: Općenito o Vegasu
Las Vegas

Općenito o Vegasu

Općenito o Vegasu

Las Vegas - glavni grad države Nevade svakako je grad koji trebate posjetiti barem jedanput u životu, ne samo radi samog grada već i radi njegove okolice koja obiluje turističkim atrakcijama kao npr.: Grand Canyon, Red Rock Canyon, Navajo Reservation, Charleston Peak, Hoover Dam, Lame Mead, Valley of Fire, Daeth Valley, Zion National Park, itd.  koji se nalaze samo nekoliko sati od Las Vegasa do kojih se može doći automobilom ili zrakoplovom.

Las Vegas je grad koji ili volite ili mrzite.

Mnogi će ljudi biti fascinirani količinom  svjetla uspred pustinje Mojave, poznatom ulicom Las Vegas Strip gdje se nalaze brojni hoteli, kockarnice i drugi sadržaji, dok će drugi reći da je sve to američki kič, da nema kulturnih sadržaja, da je sve bez ukusa, vulgarno, iskomercijalizirano itd. No tko radi kulture dolazi u Las Vegas, zar ne?

Ukoliko volite kocku i zabavu, barem na nekoliko dana dok vam ne ponestane novca, onda ćete zasigurno biti oduševljeni, jer toga u Las Vegasu ima u izobilju.
Također, ukoliko dolazite s djecom, za njih ima pregršt sadržaja za zabavu koji su uglavnom besplatni, a porcije hrane  su obilate jeftine.

Ono što je interesantno kod Las Vegase jest njegova prošlost, naime u 90-tim godinama prošlog stoljeća Las Vegas, grad izoliran od svega, usred pustinje, bez prirodnih preduvjeta,  razvio se u grad on milijun stanovnika i u najbrže rastući grad u Americi te u grad s najvećim brojem posjetilaca u Americi - približno 30 milijuna posjetilaca godišnje.

Las Vegas je izrastao u grad industriju zabave, kocke i u destinaciju masovnog turizma i instant bogastva.


Autor: A.L., Zagreb