Vi ste ovdje: Početna :: Destinacije :: Europa :: Velika Britanija :: London :: Znamenitosti

London

South Kensington Museums
South Kensington Museums Victoria & Albert muzeji (V&A) spadaju u tri najvažnija muzeja u South Kensintonu - ostali su: Natural History Museum i Science Museum.
British Museum (Britanski muzej)
British Museum (Britanski muzej) Britanski muzej je jedan od najljepših svjetskih muzeja.
St Paul’s Cathedral (Katedrala Sv. Pavla)
St Paul’s Cathedral (Katedrala Sv. Pavla) Kupola Katedrale Sv. Pavla je treća najveća na svijetu i jedna od najprepoznatljivijih u Londonu.
Tower Hill
Tower Hill Zloglasna kraljevska utvrda i palača ima 900 godina staru povijest – od zatvora i mjesta za pogubljenje, do kovnice, arsenala i impresivne zbirke dragulja.
Buckingham Palace (Palača Buckingham)
Buckingham Palace (Palača Buckingham) Dom kraljice, mjesto koje je oduvijek bilo jedna od najposjećenijih atrakcija Londona. Svi turisti žele prisustvovati smjeni straže, koja se svakodnevno odvija u 11:30 od travnja do srpnja.
Palace of Westminster (Westminster palača i Westminster Abbey)
Palace of Westminster (Westminster palača i Westminster Abbey) U Westminster palaču ubrajamo Parlament te jednu od znamenitosti po kojoj je Londom ponajviše poznat, a to je Big Ben.
Tate Modern and Blankside
Tate Modern and Blankside Otvoren 2000. godine, Tate Modern je projekt vrijedan 130 £ milijuna, predstavlja model urbane generacije, posvećen je umjetnosti 21. stoljeća.