Vi ste ovdje: Početna :: Destinacije :: Europa :: Velika Britanija :: London :: Znamenitosti :: Jednodnevni izlet na obalu
London

Jednodnevni izlet na obalu

Jednodnevni izlet na obalu

Dolaskom low cost avio kompanije Wizz Air u Hrvatsku, London se približio Hrvatskoj. Tome je pridonijelo i ukidanje turističkih viza za hrvatske građane. No, ako se već uputite u Englesku, zašto ne posjetiti - Bath, Brighton ili manje turistički orjientirani Portsmouth? Savjetujem da nakon tri dana Londona kupite cheap day ticket, i vlakom se zaputite u Pompey - kako njegovi stanovnici tepaju Portsmouthu.

map.jpg

Putujte vlakom! Cijena karte obično je oko tridesetak funti, no jednom tjedno moguće ju je kupiti za pola tog iznosa. Put traje 90 minuta, i već ste na moru! Portsmouth je obalni grad, luka od velikog povijesnog značaja za Englesku.

     Vozni red London - Portsmouth

Grad će se posebno svidjeti ljubiteljima brodova, mornarice i vojske općenito. Ako ste jedan od njih, obvezne su postaje: Muzej D-dana, Muzej podmornica, i obilazak luke brodićem. Potonji traje oko sat vremena i približava vas velikim vojnim brodovima na samo desetak metara, sve popraćeno zanimljivim komentarima vodiča...

sub-3.jpg

Shopping u Portsmouthu nemoguće je preskočiti! Kada stignete u veliki otvoreni centar na obali po nazivu „Gunwharf Queys“, neće vam se žuriti natrag u London. Prekrasna lokacija, izvanredan mix restorana, dućana, barova... Iz dućana na kavicu, još po one jedne tenisice, pa nešto prigristi. Popiti pivo s terase i uživati u pogledu na more, brodice i zalazak sunca. Ono najbolje prišapnut ću vam na kraju: Gunwharf je outlet shopping centar; svi dućani prodaju robu po tvorničkim cijenama!

Gunwharf Quays.jpg

Posjetite i veliki, prostrani park u kvartu „Southsea“. Tamo se igra frizbi i ljenčari na dekicama, obitelji peku roštilj, igra se nogomet. Prošetajte i zidinama Southsea dvorca, sjednite na klupicu na šetnici uz more i pojedite Fish and chips zamotane u novinski papir! London može čekati..

southsea.jpg

Portsmouth - službene stranice

Direktan let za London


Autor: Mihaela Filipec