Vi ste ovdje: Početna :: Destinacije :: Europa :: Velika Britanija :: London :: Znamenitosti :: Kraljevske znamenitosti u Londonu
London

Kraljevske znamenitosti u Londonu

Kraljevske znamenitosti u Londonu
Buckingham Palace

Buckinghamska palača službena je kraljevska rezidencija kraljice Elizabete i kao takva najvažnija je znamenitost u Londonu. U 17. st. bila je to obična gradska kuća, no s vremenom je narasla do raskošne rezidencije sa 775 soba, uključujući 52 kraljevske i gostinjske spavaonice i 78 kupaonica. Usprkos luksuznog namještaja i umjetničkih djela, palača je ostala radna palača i centar britanske monarhije. Palača je otvorena za posjetitelje jedino po ljeti.

The Queen's Gallery

U sklopu Buckinghamske palače nalazi se Kraljičina galerija, koja je za razliku od palače otvorena tokom cijele godine. Proširena je 2002.g., a na proširenje je utrošeno oko 20 milijuna funti. U galeriji se izmijenjuju razne izložbe predmeta iz kraljevske kolekcije – jedne od najvrijednijih kolekcija na svijetu koja sadrži djela brojnih velemajstora od Da Vincija i Rembrandta do Fabergea.

Addresa: Buckingham Palace road – London SW1
Web: službena stranica
Radno vrijeme: svaki dan (točno radno vrijeme provjerite ovdje)
Cijene: ulaz se naplaćuje (aktualni cjenik)

buckingham-palace.jpg

Westminster Abbey

Westminsterska opatija je crkva koja datira iz 11. stoljeća i otada je tradicionalno mjesto krunidbe, kraljevskih vjenčanja i ukopa vladara Engleske a kasnije i Velike Britanije. Izgrađena je u pretežno gotičkom stilu i kao takva jedan je od najljepših primjeraka gotičke arhitekture u Engleskoj. Nalazi se u londonskoj gradskoj četvrti Westminster, zapadno od Westminsterske palače, a tik do Parlamenta i Big Bena. U sklopu razgledavanja crkve, obavezno treba razgledati i kraljevske grobnice, kapele i krunidbeno prijestolje.

Adresa: Westminster Abbey – Parliament Square – London SW1
Web: www.westminster-abbey.org
Radno vrijeme i cijene ulaznica: provjerite ovdje

westminster.jpg

St Paul's Cathedral

Impresivnog eksterijera i interijera, Katedrala sv. Pavla svjetski je poznata po svojoj kupoli koja od 17. stoljeća nosi potpis Christophera Wrena. U katedrali obavezno morate razgledati kriptu u kojoj su sahranjene važne engleske ličnosti kao što su Lord Nelson ili Winston Churchill, impresivno geometrijsko stubište i Galeriju šapata koja fascinira svojim akustičnim efektima te se popeti do samog vrha kupole i uživati u panoramskom pogledu. U katedrali sv. Pavla održavaju se mnoga kraljevska događanja, a najpoznatije takvo događanje bilo je vjenčanje princa Charlesa i princeze Diane.

Adresa: St Paul’s Cathedral - St Paul’s Churchyard – London EC4
Web: http://www.stpauls.co.uk
Radno vrijeme i cijene ulaznica: provjerite ovdje

Clarence House

Clarence House je službena rezidencija princa Charlesa i Camille. Svake godine u ljeto, otvaraju se vrata javnosti. U prizemlju možete razgledati 5 soba u kojima princ od Walesa i vojvotkinja od Cornwalla primaju službene posjete. U ovoj se rezidenciji nalaze umjetnička djela iz Kraljičine zbirke, kao npr. slike Johna Pipera i Fabergeova djela.

Adresa: Clarence House - St James's Palace – London SW1
Web: http://www.royalcollection.org.uk/visit/clarencehouse, http://www.royal.gov.uk
Radno vrijeme i cijene ulaznica: provjerite ovdje.

Direktan let za London

Najpovoljniji smještaj u LONDONU. Popusti do 80%.


Autor: Puturist.com