Vi ste ovdje: Početna :: Destinacije :: Australija i oceanija :: Australija :: Melbourne :: Znamenitosti

Melbourne

Old Melbourne Gaol
Old Melbourne Gaol U ovom zatvoru vješanjem je pogubljeno 135 zatvorenika, a najpoznatiji je Ned Kelly koji je pogubljen 1880. godine.
Federation Square
Federation Square Federacijski trg je dizajniran kao arhitektonska ikona grada koji voli modernu arhitekturu.  To je potpuno novi gradski blok u kojemu se spajaju društvene, kulturne i komercijalne aktivnosti.
Royal Botanic Gardens
Royal Botanic Gardens Royal Botanic Gardens su najbolje uređeni vrtovi u Australiji.
Melbourne Observation Deck
Melbourne Observation Deck Osmatračnica se nalazi na 55. katu najviše zgrade na južnoj hemisferi te nudi 360 stupnjeva širok pogled na Melbourne i okolinu.
National Gallery of Victoria International
National Gallery of Victoria International Ova nacionalna galerija je otvorena 2003. godine te je dom najboljoj australskoj zbirci međunarodne umjetnosti.
Melbourne Museum
Melbourne Museum U ovom najvećem australskom muzeju smještena je i prava prašuma, ogromna Rubikova kocka u Children's Museum, Bunjilaka Aboriginal Centre,...
Melbourne Cricket Ground
Melbourne Cricket Ground Melbourne Cricket Ground, ili MCG, je svjetski poznato mjesto za brojne nacionalne i internacionalne kriket utakmice.
Melbourne Zoo
Melbourne Zoo Melbourne Zoo je najstariji zoološki vrt u Australiji. Unutar vrta nalazi se afrička prašuma za gorile, orangutane, nilske konje i velike mačke te dojmljiva kuća leptira.
Rippon Lea House Museum & Historic Garden
Rippon Lea House Museum & Historic Garden Posljednja od velikih australskih imanja u predgrađu datira iz 19. stoljeća.