Vi ste ovdje: Početna :: Destinacije :: Europa :: Italija :: Milano :: Znamenitosti

Milano

Civica Galleria d'Arte Moderna (Modern Art Gallery)
Civica Galleria d'Arte Moderna (Modern Art Gallery) Ova galerija moderne umjetnosti je prava poslastica za ljubitelje umjetnosti 19. i 20. stoljeća. Smještena je u bivšem napoleonovom ljetnikovcu na rubu Giardini Pubblici.
Museo Nazionale della Scienza e della Tecnica Leonardo da Vinci
Museo Nazionale della Scienza e della Tecnica Leonardo da Vinci U gradu u kojem je izložena Posljednja večera jasno je da je interes za rad Leonarda da Vincija velik.
Pinacoteca di Brera
Pinacoteca di Brera Napoleon, čiji je kip, djelo Canove, postavljen u dvorištu, je otvorio pinakoteku Brera 1809. godine.
Museo Bagatti Valsecchi (Bagatti Valsecchi Museum)
Museo Bagatti Valsecchi (Bagatti Valsecchi Museum) Palazzo Bagatti Valsecchi izgradila su dva brata 1883. godine kako bi bilo njihovo idealno renesansno imanje.  
Museo Poldi-Pezzoli (Muzej Poldi-Pezzoli)
Museo Poldi-Pezzoli (Muzej Poldi-Pezzoli) Muzejsku zbirku koja se sastoji od umjetnina, namještaja i starinskog oružja je sakupio Gian Giocomo Poldi Pezzoli, aristokrat koji je živio u 19. stoljeću(1802 - 1879).
Museo d'Arte Antica del Castello Sforzesco (Muzej povijesne umjetnosti dvorca Sforza)
Museo d'Arte Antica del Castello Sforzesco (Muzej povijesne umjetnosti dvorca Sforza) Tri muzeja se međusobno natječu unutar zgrade od crvene cigle koja datira iz 15. stoljeća. Dvorac Sforza nalazi se na rubu parka Parco Sempione, a najpoznatiji muzej je ipak Muzej povijesne umjetnosti.
Santa Maria delle Grazie
Santa Maria delle Grazie Posljednja večera (Il Cenacolo) je jedna od najpoznatijih slika na svijetu. Lodovico Sforza je naručio ovo remek djelo Leonarda da Vincija (nastalo u periodu od 1495.-1497.) za dominikansku crkvu Santa Maria delle Grazie.
Museo Teatrale alla Scala (Kazališni muzej u La Scala)
Museo Teatrale alla Scala (Kazališni muzej u La Scala) Ljubitelji opere bi obavezno trebali posjetiti muzej koji je krcat dragocjenim podsjetnicima na prošlost proslavljene operne kuće La Scala.
Galleria Vittorio Emanuele II
Galleria Vittorio Emanuele II Zimi i ljeti brojni stanovnici Milana ovdje dolaze kako bi se sklonili od kiše, šetali ekskluzivnim trgovinama ili ispijali Campari sa sodom u jednom od barova.  
Duomo (Katedrala)
Duomo (Katedrala) 1386. godine je u srcu grada Milana izgrađen Duomo, najveća svjetska katedrala u gotičkom stilu. Najbolje ju je posjetiti za izuzetno sunčanih dana kada prozori stvaraju kaleidoskop boja u unutrašnjosti crkve.