Vi ste ovdje: Početna :: Destinacije :: Europa :: Rusija :: Moskva :: Vodiči :: Noćni život u Moskvi
Moskva

Noćni život u Moskvi

Noćni život u Moskvi
Disko-klubovi su popularni u Moskvi kao i u ostalim tranzicijskim zemljama i još uvijek su osnova noćnog života. Sve brojniji su barovi, koji za razliku od pubova poslužuju hranu. U njima se nudi happy-hour sa dva pića po cijeni jednog. Egzotične zabave ima u obilju, a zapadnjaci u pravilu privlače mlade Ruskinje. U nekim barovima zna biti nasilja – preporuča se potražiti savjet koje barove treba izbjegavati.
U Moskvi je mnogo barova koji rade 24 sata i “noćnih restorana“ koji rade do 0500 ili 0600. U takvim se objektima nudi hrana, piće i zabava, sve pod jednim krovom. Klasični barovi su otvoreni do ponoći ili do 0100. Granica za konzumiranje alkohola je 18 godina, iako je 21 godina minimalna dob za kupovinu. U Moskvi je uobičajeno plaćanje ulaza, od simboličnih iznosa do 30-ak USD (900 rublji), dok neki barovi u određenom razdoblju nude besplatna pića. Živa muzika svira širom grada ali je teško naći nešto kvalitetno. Mnogi barovi i noćni klubovi nalaze se u velikim hotelima ili u njihovoj blizini. Zbog klimave ekonomije barovi i klubovi se često zatvaraju, a otvaraju se novi. Novine za Amerikance u Moskvi, “eXile“ (website: www.exile.ru) nudi ažuriran pregled noćnog života.

Kazino. U Moskvi se nalaze deseci kazina. Elegantniji kazini kalaze se u sklopu najboljih hotela, u kojima je dobna granica za kockanje 18 godina. Putovnica nije uvijek obavezna, kao niti stroga pravila odijevanja.


Autor: Puturist.com