Vi ste ovdje: Početna :: Destinacije :: Europa :: Rusija :: Moskva :: Znamenitosti

Moskva

Kremalj
Kremalj Središte Moskve i same ruske države, a doslovno znači “utvrđeni grad“. Unutar zidova i 20 tornjeva nalaze se brojne crkve i palače.
Moskovski metro
Moskovski metro Moskovski metro svakodnevno preveze između osam i devet milijuna putnika, što je više od Londona i New Yorka zajedno.
Kremalj
Kremalj Kremalj je središte Moskve i same ruske države, a doslovno znači “utvrđeni grad“. Ta zidom opasana tvrđava prvi put se spominje 1147.g. iako najstarije crkve i zidovi potječu iz 15. i 16. stoljeća. Od 1276.g. do 1712.g.
Crveni trg i Katedrala Vasilija Blaženog
Crveni trg i Katedrala Vasilija Blaženog Istočno od moskovskog Kremlja nalazi se 700 metara dugačak Crveni trg (na staroruskom krasnaja znači lijepa) koji se nalazi između Kremlja i Kitajgoroda (Kineskog grada), nekadašnje trgovačke četvrti.
Puškinov Muzej
Puškinov Muzej Puškinov muzej lijepih umjetnosti (Muzej izobraziteljnih iskustv imeni A.S. Puškina) smješten je u Volhonka ulici nasuprot Katedrale Krista Spasitelja.
Tretjakov galerija
Tretjakov galerija Državna Galerija Tretjakov je dom najznačajnijoj zbirci tradicionalnog ruskog slikarstva sa više od 130.000 izložaka.
Novodjevičij manastir Veliki knez Vasilij III osnovao je manastir 1524.g. u spomen osvajanja grada Smolenska. Zamišljen je kao tvrđava na južnom dijelu grada, današnji izgled dobio je krajem 17.stoljeća
Hram Krista Spasitelja Ova crkva je spomenik Moskvi i svim nevoljama što su ovaj grad zadesile u 20. stoljeću.