Vi ste ovdje: Početna :: Destinacije :: Sjeverna Amerika :: S. A. D. :: New York :: Vodiči

New York

New York - zračne luke: prijevoz zračna luka-grad - Međunarodna zračna luka John F. Kennedy (JFK)
New York - zračne luke: prijevoz zračna luka-grad - Međunarodna zračna luka John F. Kennedy (JFK) New York je sa zračnom lukom JFK povezan podzemnom željeznicom, autobusima, taksijima i limuzinama. Metro i javni gradski bus su najjeftiniji.
Zračna luka za domaće i inozemne letove Newark International Airport (EWR)
Zračna luka za domaće i inozemne letove Newark International Airport (EWR) New York je sa zračnom lukom Newark povezan željeznicom, autobusima, taksijima i limuzinama.
Zračna luka LaGuardia Airport (LGA)
Zračna luka LaGuardia Airport (LGA) NY je s La Guardiom povezan željeznicom, autobusima, taksijima i limuzinama. Najjeftinije je koristiti javni gradski autobusni prijevoz i metro.
The New York Pass
The New York Pass The New York Pass pruža besplatnu posjetu znamenitostima i atrakcijama New Yorka, besplatan vodič, popuste, poklone, brojne pogodnosti itd.
Shopping
Shopping New York je raj za kupovinu. Najelegantnije trgovine nalaze se na aveniji Madison a peta avenija je magnet za one koji vole odjeću sa potpisom te su dobre platežne moći.
Noćni život
Noćni život Izreka „grad koji nikad ne spava“ zaista je istinita kada je New York u pitanju. To se pogotovo odnosi na Manhattan koji obiluje barovima i noćnim klubovima.
Turistićki informativni centar
Turistićki informativni centar NYC & Company – Convention and Visitors Bureau
810 sedma avenija, između 52. i 53. ulice
Website: http://www.nycvisit.com/ ili http://www.nyc.com/
Radno vrijeme: Ponedjeljak - petak 08.30 – 18.00, subotom i nedjeljom 08.30 – 17.00. 
Restorani
Restorani Ukoliko želite večerati u baš određenom restoranu u New Yorku uputno je rezervirati mjesto unaprijed. 
Vožnja po gradu
Vožnja po gradu Posjetiteljima se ne preporučuje vožnja po Manhattanu. Promet je užasan a jedno od temeljnih iskustava je ostati zarobljen u prometu.