Vi ste ovdje: Početna :: Destinacije :: Sjeverna Amerika :: S. A. D. :: New York :: Znamenitosti

New York

Brooklyn Bridge
Brooklyn Bridge Proglašen je osmim svjetskim čudom kada je 1883. godine dovršen nakon 30 godina gradnje. Drvena promenada mosta pješacima nudi zapanjujući pogled na grad.
New York City
New York City Ako se uporno krećete od odredišta do odredišta s nosom zabijenim u gradski vodič, propustit ćete većinu zabave.
Statue of Liberty - Kip slobode
Statue of Liberty - Kip slobode Zaštitni znak SAD-a. Bio je to prvi znak New Yorka koji su vidjeli 12 milijuna doseljenika koji su prošli preko otoka Ellis.
Soho
Soho New York je predivan grad. Iako je teško odabrati jednu omiljenu njujoršku četvrt, SoHo je za mene definitivno na vrhu te liste.
Manhattan - TOP 11
Manhattan - TOP 11 Koliko god da Empire State Building zvuči otrcano, pogled s vrha, u noći kad je vedro nebo je priceless.
Freedom Tower – Ground Zero
Freedom Tower – Ground Zero 541m visok Freedom Tower – Toranj slobode izgradit če se na mjestu gdje je ranije stajao World Trade Center.
Empire State Building
Empire State Building Zauvijek ovjekovječen u Hollywoodskim filmovima ovaj zapanjujući neboder sa 102 kata opet je najviša građevina u New Yorku.
Ellis Island Immigration Museum – Muzej doseljenika na otoku Ellis
Ellis Island Immigration Museum – Muzej doseljenika na otoku Ellis Rodbina preko 40% obitelji koje žive u Sjedinjenim Američkim Državama je prošla kroz ovu povijesnu imigracijsku stanicu koja je bila u funkciji od 1892. do 1954. godine.
Brooklyn Bridge
Brooklyn Bridge Proglašen je osmim svjetskim čudom kada je 1883. godine dovršen nakon 30 godina gradnje.
Rockefeller Center
Rockefeller Center Rockefeller Center, izgrađen u periodu od 1932. do 1940. je remek djelo urbanog dizajna i popularno mjesto za pauzu za ručak sa trgovinama i raznim uslugama.