Vi ste ovdje: Početna :: Destinacije :: Sjeverna Amerika :: S. A. D. :: New York :: Znamenitosti :: Freedom Tower – Ground Zero
New York

Freedom Tower – Ground Zero

Freedom Tower – Ground Zero

U 2005. godini objavljeni su nacrti za 541m visok Freedom Tower – Toranj slobode kojeg je dizajnirao Studio Daniel Libeskind  kako bi zamijenio 110 katova visoke tornjeve na mjestu gdje je ranije stajao World Trade Center koji je uništen 11. rujna 2001. godine.

Nova građevina će se graditi dijelom i na već postojećem nosivom zidu (dovoljno jakom da zadrži prodor rijeke Hudson). Vrlo malo oštećen javni prostor, poznat pod imenom kada, bit će preuređen u memorijalni centar i muzej. Iako će sam kompleks predstavljati uspomenu na tragediju, sunce će svakog 11. rujna sjati bez sjene na trgu Wedge of Light.

Najbolji a ujedno i najmanje depresivan pogled na prizorište je sa stepeništa unutar Winter Gardena u World Financial Centru. U susjednoj zgradi, American Express Building, nalazi se dirljiv spomenik (okrugli bazen u koji kapaju suze sa plafona) na 11 zaposlenika American Expressa koji su poginuli u tragediji.

Adresa: Donji Manhattan (na zapadnoj strani)
Tel: (212) 962 2300      
Website: http://www.renewnyc.com/
Radno vrijeme: 24 sata dnevno
Cijena ulaznice: Besplatno


Autor: Puturist.com