Vi ste ovdje: Početna :: Destinacije :: Sjeverna Amerika :: S. A. D. :: New York :: Znamenitosti :: Manhattan - TOP 11
New York

Manhattan - TOP 11

Manhattan - TOP 11

1. Ako ćete u samo jedan muzej, onda je to Met (The Metropolitan Museum of Art). Odvojite malo ekstra vremena i sjednite uz Temple of Dendur i gledajte drveće u parku.

2. Kad ste već platili ulaznicu za Met, iskoristite je i posjetite The Cloisters. Da, kao Europljani, sve smo mi to vidjeli, no uživati u srednjovjekovnoj umjetnosti u dvorcu na Manhattanu je ipak poseban doživljaj.

3. Ne moram ni spominjati da se u Central Park jednostavno mora. Iako obično nitko ne ide tako daleko, neki od naljepših dijelova su na sjevernom kraju, oko 100-te ulice.

4. Ako ćete u dva muzeja, onda MoMA (Museum of Modern Art). Nakon par godina u Queensu, opet na staroj lokaciji, ali u renoviranoj zgradi. Kolekcija od koje mi svaki put stane dah.

5. Koliko god da Empire State Building zvuči otrcano, pogled s vrha, u noći kad je vedro nebo je priceless.

6. Piknik na obali rijeke Hudson, ispod 23. ulice. Potpuno renovirano nakon 9/11 i prepuno sadržaja za djecu i nas velike koji smo kao djeca.

7. Kava i desert u SoHo Grand. Ili Waldorf Astoria hotelu. Ili Parker Meridien hotelu. Ili Plaza hotelu. Košta samo dolar ili dva više nego kava u Starbucks, ali je doživljaj vrijedan mnogostruko.

8. Besplatna i prepuna inspiracije je posjeta centralnoj New York Public Library na 5. Aveniji i 40. ulici.

9. Shopping je predivan način da se potroši daleko previše novaca koje ionako nemate. Za dobre pronalaske (npr. Norma Kamali top za $35 ili D&G hlače za $50 navratite u Daffy’s na 57. ulici). No, općenito, najpametnije je uzeti jedan cijeli dan i otići u outlet u Jersey Gardens ili još bolje Woodbury Common. Pripremite kreditnu karticu na naporan dan. Ah, o tome mogu napisati cijelu knjigu, prema tome, dropping the subject now.

10. Ja osobno obožavam Wall Street. Vikendom je blah, treba se ići kad je radni dan. Energija je nevjerojatna. I ima jaaaaako puno lijepih stričeka.

11. Iako je u principu samo željeznička stanica, Grand Central je toliko više. Laserska projekcija na stropu, kokteli u Cipriani Dolci, trgovine, Grand Central Market, mmmmm, yummy.

http://www.lmarkes.com/blog/najvaznija-mjesta-za-posjetu-u-nyc/

New York - što posjetiti

New York - Vodiči

najpov_bann.gif


Autor: www.lmarkes.com