Vi ste ovdje: Početna :: Destinacije :: Europa :: Italija :: Palermo :: Znamenitosti

Palermo

Orto Botanico (Botanički vrtovi)
Orto Botanico (Botanički vrtovi) Raskošni Orto Botanico je oaza u gradu. Tu se nalazi raznoliko mnoštvo egzotičnih biljki te izvrstan Arheološki muzej.
Galleria Regionale della Sicilia (Regionalna galerija Sicilije)
Galleria Regionale della Sicilia (Regionalna galerija Sicilije) Smještena u prekrasnoj Abatellis Palazzo, ova galerija je slikovno svjedočanstvo otoka u periodu od 11. do 17. stoljeća.
Catacombe dei Cappuccini (Katakombe kapucinera)
Catacombe dei Cappuccini (Katakombe kapucinera) U katakombama se nalaze oko 8,000 tijela svećenika i poznatih ljudi koje su mumificirali kapucinski fratri. 
Chiesa Santa Maria dell'Ammiraglio o Martorana (La Martorana)
Chiesa Santa Maria dell'Ammiraglio o Martorana (La Martorana) La Martorana  je jedna od najljepših crkvi u Palermu, datira još iz 12. stoljeća a može se pohvaliti bogatim mozaicima, baroknim freskama te interesantnim zvonikom.
Mercato della Vucciria (Tržnica Vucciria)
Mercato della Vucciria (Tržnica Vucciria) Ovo je najstarija i vrlo živahna tržnica u gradu na kojoj prodaje riba (lokalni specijalitet su slani inćuni u teglici), bilje, voće i povrće te ostali lokalni proizvodi.
La Cattedrale (Katedrala)
La Cattedrale (Katedrala) Sagradili su je Normani u 12. stoljeću, a tijekom kasnijih stoljeća je bila  više puta nadograđivana – to objašnjava njen ne baš elegantan izgled. Ipak, vrijedi je posjetiti zbog njene impresivne veličine.
San Giovanni degli Eremiti (Sv. Ivan od Hermita)
San Giovanni degli Eremiti (Sv. Ivan od Hermita) Ova crkva je najočitije arapska od svih gradskih normanskih ostataka. Ona se sastoji od pet svodova koji natkrivaju malu crkvu sagrađenu na ostacima prijašnjeg hrama.
Palazzo dei Normanni e Cappella Palatina (Normanska palača i Palatinska kapelica)
Palazzo dei Normanni e Cappella Palatina (Normanska palača i Palatinska kapelica) Palazzo, koji je nekoć bio kraljevska rezidencija za vrijeme Normana, sada je sjedište regionalnog Parlamenta. Cappella Palatina je dragulj normanske umjetnosti a sagradio ju je kralj Roger II 1130. godine.