Vi ste ovdje: Početna :: Destinacije :: Europa :: Francuska :: Pariz :: Korisni savjeti

Pariz

Paris Pass
Paris Pass Uštedite. Izbjegnite gužvu na ulazu u znamenitosti. Kupite danas. Besplatan ulaz u muzeje, besplatan prijevoz,...
Mjesečna karta za pariški metro
Mjesečna karta za pariški metro Kupite li mjesečnu kartu za pariški metro, NIPOŠTO je nemojte držati pokraj bilo kakvih naprava s baterijom ili kraj ključeva..., jer je više nećete moći - koristiti!
Komunikacija naša svagdašnja
Komunikacija naša svagdašnja Svi su me pitali kako se snalazim sa jezikom, a ja ne znam što reći.. Mislim, eto, plivam, ne znam kako drugačije objasniti.
Marais
Marais Marais, četvrt u središnjem dijelu Pariza (ako se ijedan dio može nazvati središnjim), poznata je po svojoj živosti, uvijek otvorenim buticima, raznim kafićima i slično.
Okolo kole, pa na Bastillu
Okolo kole, pa na Bastillu Ja svima govorim kako se u Parizu ne možeš izgubiti. Ako i fališ put, a nemaš kartu sa sobom (inače, karte dijele na svakoj stanici metroa), onda ćeš naletjeti na kartu u gradu, koja je izvješena na panoima.
Zračna luka Charles de Gaulle
Zračna luka Charles de Gaulle Zračnu luku Charles de Gaulle (CDG) s Parizom povezuju željeznica, autobusi, taxiji i limuzine.
"Epeler"- ili kako upasti u nezgodnu situaciju
"Epeler"- ili kako upasti u nezgodnu situaciju Iako je francuski, za mene osobno to je najljepši jezik na svijetu... Ponekad treba pripaziti na pravila čitanja, kako ne bi ostali bez karata za spektakl, hotelskih rezervacija ili pak da ne dođe do bračnih razmirica...
Vive la Paris!
Vive la Paris! Vidjeti Pariz danju i noću, zaustaviti se tamo gdje to situacija zaslužuje, i navečer popiti čašu vina u nekom pariškom bistrou, u ugodnom ambijentu grada svjetlosti, čini vašu posjetu za pamćenje...
Metro
Metro Metro u Parizu je relativno jednostavno svladati. Smjerovi i križanja su dobro obilježeni, pa se i stranci mogu lako snaći. U metrou možete vidjeti i legendarne pariške klošare.
Gastronomija
Gastronomija O francuskoj gastronomiji bi mogli nadugo i naširoko...
To je, možda, najvažnija stvar u Francuskoj! – Važnija i od druženja, rada ili kulture...