Vi ste ovdje: Početna :: Destinacije :: Europa :: Francuska :: Pariz :: Putopisi

Pariz

Pariški restorani
Pariški restorani "U koji restoran želite večeras? Francuski, japanski, libanonski, afrički, mađarski, talijanski....?"
Pariške priče - 4.dio
Pariške priče - 4.dio Uz grob Jima Morrisona stoji policajac. Razlog tome su opijanja i partijanja koja su radili Jimovi poklonici uz sami grob.
Znakovi za lakše snalaženje
Znakovi za lakše snalaženje Kad dođete u Pariz neke reklame, odnosno znakovi su važni za lakše snalaženje i orijentaciju za ono što vam treba.
Obraćanje, tikanje, vikanje...
Obraćanje, tikanje, vikanje... Iznimno je neuljudno ako se nekoj ženi obratite sa "Madame + ime" jer to implicira da je dama došla iz bordela.
Pariške priće – 3.dio (Latinska četvrt)
Pariške priće – 3.dio (Latinska četvrt) Quartier Latin je sve ono što jedna književnošću i jazzom opsjednuta osoba poželjeti može.
U Pariz sa agencijom za one koji dolaze prvi put
U Pariz sa agencijom za one koji dolaze prvi put Ako u Pariz dolazite prvi put i ne poznajete nikoga tko bi vam mogao pokloniti svoje slobodno vrijeme, onda je agencija jako dobar izbor. Ovaj kratki vodič je upravo za vas.
Pariške priće - 2.dio (Versailles)
Pariške priće - 2.dio (Versailles) Dvorac francuskih kraljeva s ogromnim vrtovima, mjesto potpisa Versaillskog ugovora kojim je okončan I. svjetski rat.
Pariške priće - 1.dio
Pariške priće - 1.dio Neki ga zovu gradom ljubavi, drugi gradom mode, umjetnosti, ljepote itd. Meni bi najviše odgovarao naziv Grad sklada. U Parizu je sve nekako skladno.
Eto me doma....
Eto me doma.... ...Oprostite, odakle ste vi?". I tako se razvila komunikacija.. Oni su brat i sestra, rođeni u Parizu ali "svako lito idu u Istru".
Moj put u Pariz
Moj put u Pariz “Grad svjetlosti” zaista nadahnjuje. Stoga nije ni čudno što je pozamašan broj umjetnika svoju inspiraciju tražio upravo u Parizu.