Vi ste ovdje: Početna :: Destinacije :: Europa :: Francuska :: Pariz :: Znamenitosti

Pariz

Elizejske poljane (fr. Champs Élysées)
Elizejske poljane (fr. Champs Élysées) Simbol velegradske raskoši u kojem se nalaze ulične kavane, luksuzne trgovine, hoteli, restorani, kazališta, muzeji i raskošne palače.
Musée National du Louvre
Musée National du Louvre Louvre je vitrina u kojoj su izložena umjetnička blaga francuskih kraljeva. Najpoznatija je "Mona Lisa" Leonarda da Vincija.
Besplatno razgledavanje Pariza
Besplatno razgledavanje Pariza Iza raskošne vanjštine nalazi se grad koji nudi razne besplatne zanimljivosti i aktivnosti, bez obzira o kojem godišnjem dobu se radilo.
Centre Georges Pompidou (Beaubourg)
Centre Georges Pompidou (Beaubourg) Sagrađen 1977.g., smatrao se nečuvenom uvredom i svetogrđem. Ipak je postao nezaobilazan dio pariškog krajolika.
Devetnaesti arrondissement
Devetnaesti arrondissement Iako većinom radnički i imigrantski dio, u njemu se nalaze: Grad znanosti i industrije, najveći Muzej znanosti u Europi.
Slavoluk pobjede (Arc de Triomphe)
Slavoluk pobjede (Arc de Triomphe) Sa 50 metara visoke terasa na vrhu Arc de Triomphe možete uživati u pogledu na 12 avenija koje proizlaze iz spomenika.
Musée d'Orsay
Musée d'Orsay Zdanje muzeja je veličanstveno preuređena nekadašnja željeznička stanica na obali Seine.
Katedrala Notre Dame
Katedrala Notre Dame Katedrala je remekdjelo gotičke umjetnosti, sa velikom zbirkom dragocjenosti koju posjetitelji mogu vidjeti.
Tour Eiffel (Eiffelov Toranj)
Tour Eiffel (Eiffelov Toranj) Toranj je sagradio Gustave Eiffel za svjetsku izložbu 1889.g. U tornju se nalaze najskuplji restorani, sa cijenama u skladu sa visinom.
Musée National Picasso
Musée National Picasso Zastupljene su sve faze Picassove umjetnosti uključujući pripremne skice i slike plavog razdoblja, ružičastog razdoblja, kubizma, klasicizma i nadrealizma, kao i skulpture.